StoryEditorOCM

Oduševite svoje goste: Do savršenog proljetnog stola u 3 koraka

Piše Promo
2. svibnja 2022. - 11:24

Ima li išta draže od druženja za blagovaonskim stolom s obitelji i prijateljima, posebice ako imamo povoda za slavlje? Svaku je radosnu stvar u životu dobro proslaviti ićem i pićem, a uz ukusan jelovnik i lijepo dekoriran i postavljen stol, možete upravo vi odnijeti nagradu za najboljeg domaćina godine. To znaju i u Namještaju Mima gdje, osim bogate ponude blagovaonskih stolova i stolica, nude i pregršt dekoracija kako bi vaš interijer zablistao u svakoj prigodi.

Neovisno o tome radite li romantičnu večeru za dvoje ili veliku rođendansku zabavu, bitno je da se za stolom osjećate ugodno i posebno. A uz pomoć tri jednostavna koraka koja nam otkrivaju dizajneri iz Namještaja Mima, svaki stol može od prosječnog postati zanimljivom kulisom vaših okupljanja i slavlja.

1. Odaberite temu

Svaka dobra priča za stolom započinje planiranjem.

Kada ste definirali koja je namjera okupljanja za stolom, formalna ili neformalna, blagdanski ručak, rođendanska večera, obiteljsko slavlje ili proslava promaknuća na poslu, te odredili broj gostiju i kupili sve namirnice, možete krenuti s planiranjem izgleda vašeg blagovaonskog stola.

Neka tema uređenja vašeg stola odražava vaš stil i ukus - ako ste pobornik minimalizma, jednostavan nadstolnjak sa svijećnjacima i vazom u neutralnim tonovima bit će pravi pogodak. Za glamurozne i raskošne večere i slavlja, upotrijebite elegantne kristalne svijećnjake i baršun. Vodite računa i o godišnjem dobu - za zimske dane odlučite se za crvene nijanse koje će unijeti toplinu u vaš prostor, a za proljetne unesite svježinu i zelenilo iz eksterijera u interijer.

image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo

2. Napravite upečatljiv središnji ukras

Impresionirajte svoje goste upečatljivom dekoracijom koju ćete postaviti na sredinu stola. Predivno sezonsko cvijeće ili grane u vazama, primjerice, plijenit će pažnju i potaknuti razgovor. Blagovaonski stol možete oplemeniti i umjetnim ili suhim cvijećem te zelenim stabljikama poput eukaliptusa koji će unijeti posebnu notu u vašu blagovaonicu, neovisno o godišnjem dobu.

Predivni pamučni stolnjaci ili nadstolnjaci u neutralnim nijansama istaknut će rapsodiju boja koja se događa za stolom. Ovisno o efektu koji želite postići, odaberite vrstu vaze. Teksturirane vaze sa širokim grlom mogu pripomoći stvaranju wow faktora za stolom, dok nešto jednostavnije staklene vaze možete iskoristiti za slaganje predivnih cvjetnih aranžmana.

image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo

3. Postavite stol i do najsitnijeg detalja

Kada ste dekorirali središnji dio stola, vrijeme je za njegovo postavljanje. Krenite od podmetača koji su prije svega praktični i štite vaš stol od prljavština i masnoća, a pritom lijepo uokviruju ono što slijedi – tanjuri. Njihov broj ovisit će o broju sljedova vašeg ručka ili večere. Započnite s dekorativnim tanjurom ravnog dna koji je predimenzioniran i koji će vam služiti kao baza na koju ćete slagati sve ostale tanjure. Duboki tanjuri uvijek idu na plitke tanjure, nikada obrnuto.

Zatim postavite pribor. Vilice koje ćete koristiti postavite s lijeve strane, dok ćete noževe i žlicu postaviti s desne strane. Čaše iz kojih ćete piti također postavite s desne strane, iznad postavljenog noža.

image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo
image

Namještaj Mima

Promo

Za kraj, ne preostaje vam ništa drugo nego opustiti se i uživati u blagodatima okusa i mirisa proljeća sa svojom obitelji ili prijateljima. Za sve ostalo, posjetite salone ili webshop Namještaja Mima.

01. srpanj 2024 22:54