StoryEditorOCM
ViralDIJELE MILIJARDE

Razvode se Kim i Kanye, starleta je angažirala poznatu odvjetnicu za razvode: par je ‘težak‘ 2,2 milijarde dolara, kako će podijeliti bogatstvo?

Piše PSD
6. siječnja 2021. - 17:52

Svjetski mediji tvrde kako je Kim Kardashian definitivno odlučila okončati šestogodišnji brak s Kanyeom Westom i već je angažirala poznatu odvjetnicu za razvode Lauru Wasser čija je klijentica već bila.

Laura ju je, naime, predstavljala u razvodu od drugog supruga Krisa Humpriesa za kojeg se udala 2011., razišli su se iste godine, a razvod je finaliziran 2013. godine.

Među Laurinim slavnim klijentima bili su Angelina Jolie, Heidi Klum, Ryan Reynolds, Christina Aguilera, Hilary Duff, Stevie Wonder, Patricia Arquette, Maria Shriver, Olivier Martinez, Kelly Clarkson, Dr. Dre...

Sad kad, čini se, razvod više nije upitan, medijska pozornost se okreće podjeli bogatstva reality zvijezde i slavnog repera. Procjenjuje se da su zajedno „teški” 2,2 milijarde dolara, na 40-godišnju Kim se odnosi 900 milijuna, a na 43-godišnjeg Kanyea 1,3 milijarde dolara iako on sam tvrdi da njegovo bogatstvo premašuje tri milijarde dolara.

image
Kuća u Kaliforniji, bogato osvijetljena za blagdane, u kojoj Kim živi s djecom
Profimedia

Nekretnine koje posjeduju vrijedne su više od sto milijuna dolara, imaju kolekciju automobila vrijednu 3,9 milijuna, u kojoj su Lamborghini Gallardo, Aston Martin DBS, Mercedes SLR Stirling Moss, Mercedes SLR McLaren, Lamborghini Aventador, Bentley Continental GTC i Rolls-Royce Ghost.

Kanyevo bogatstvo prvenstveno je rezultat izuzetno uspješne glazbene karijere tijekom koje je osvojio 21 nagradu Grammy, te modnog brenda Yeezy, dok je Kim zaradu ostvarila tijekom 20 godina dugog reality showa „Keeping Up With The Kardashians”, te modno-kozmetičkim poslovnim pothvatima.

image
Dio bogatstva Kim je stekla linijom donjeg rublja za oblikovanje tijela
Profimedia

Kim koja se u posljednje vrijeme pojavljuje bez 1,3 milijuna dolara vrijednog zaručničkog prstena, živi s četvero djece u kući površine gotovo 1500 četvornih metara u Hidden Hillsu u Kaliforniji. Kupili su je 2014. za 20 milijuna dolara i potrošili još toliko tijekom četverogodišnjeg preuređenja, a Kimina majka Kris Jenner ustvrdila je kako velebno zdanje sada vrijedi 60 milijuna dolara.

Dva ranča u Wyomingu, udaljeni jedan od drugog oko 150 kilometara, vrijedni su gotovo 30 milijuna dolara, stoka na njima vrijedna je više od 300.000 dolara, a imaju i 14 milijuna dolara vrijedan stan u Miami Beachu...

image
Jedan od dva ranča koje Kim i Kanye posjeduju u Wyomingu
Walter/Bestimage/Profimedia

Naravno, sve zanima ima li slavni, bogati par predbračni ugovor. S obzirom da je ovo Kim bio treći brak (i treći razvod), pretpostavlja se da je nešto zapisano na papiru prije nego što se udala za Kanyea.

Par ima četvero djece, sedmogodišnju North, petogodišnjeg Sainta, dvogodišnju Chicago i jednogodišnjeg Psalma, mlađih dvoje rođeni su uz pomoć surogat majke. Jedno od važnih pitanja u razvodu bit će skrbništvo nad djecom i vrijeme koje će provoditi sa svakim od roditelja.

Bude li na obje strane dobre volje, prvenstveno zbog dobrobiti djece, procjenjuje se kako bi razvod mogao biti okončan za šest mjeseci. No, ima i onih koji očekuju da će potrajati puno dulje, pa bi Kim i Kanye možda mogli nadmašiti drugi slavni par, Angelinu Jolie i Brada Pitta, čija brakorazvodna parnica, zbog žestoke borbe za skrbništvo nad djecom, traje već više od četiri godine.

16. travanj 2024 22:22