StoryEditorOCM
ViralSANJA ŽULJEVIĆ

Novi početak omiljene trenerice Života na vagi: ‘Nakon 25 godina Zagreba preselila sam u Split i osjećam se kao na odmoru...‘

Piše Vinko Paić/PSD
29. listopada 2021. - 21:31

Nekadašnju trenericu popularnog RTL-ova showa Život na vagi Sanju Žuljević (44) ovih dana često možete vidjeti u Splitu bilo da biciklira ili šeće sa svojom dvogodišnjom kujicom Bali. Sudeći po osmijehu na njezinom licu može se zaključiti kako ovoj rođenoj Istrijanki, koja je punih 25 godina živjela u Zagrebu, Dioklecijanov grad odakle je njezin djed - itekako godi.

Na prvu ćete pomisliti kako je Sanja u Split došla zbog posla. To je jednim dijelom i istina jer je, među ostalim, ljetos na gumenjaku prevozila turiste prema obližnjim otocima, međutim, ona se u naš grad odlučila skroz preseliti. Kako kaže, dok razgovaramo okupani suncem u jednom kafiću na Zvončacu, sve se dogodilo potpuno spontano, a ideja o preseljenju postojala je već neko vrijeme.

- Iako volim Zagreb dogodio mi se trenutak kad sam osjetila da je vrijeme za promjenu i jedan novi životni početak. U metropoli su mi jako počeli smetati magla, sivilo i zagađenost u zraku. Osim toga počela sam shvaćati kako sam zbog užurbanog načina života često pod stresom koji me pošteno znao šamarati. Jednostavno sam shvatila da mi treba odmak od svega.

image
- U Splitu se svaki dan kupam, ne izlazim iz stana bez kupaćeg, trčim, otkrivam nova mjesta i prevozim turiste na gumenjaku, kaže Sanja.
Josko Supic/Cropix

U početku je planirala otići na Vis, no onda su joj prijatelji rekli da ni Split nije loša ideja. I eto nam je! Od 1. rujna službeno je promijenila adresu i postala stanovnica grada podno Marjana. Priznaje kako ni u jednom trenutku nije požalila zbog svoje odluke.

- Volim sunce i prava sam ovisnica o njemu. Ovdje sjećam smirenost i opuštenost po što sam i došla. Voziti gumenjak bilo mi je kao da sam na plaćenom godišnjem odmoru. Već sam prije radila kao skiperica pa znam kako se ponašati na moru, govori Sanja.

Iz rodne Pule davne 1996. preselila se u Zagreb gdje je završila Kineziološki fakultet.

- Sad sam postala Splićanka i ne namjeravam nigdje ići. Iznajmila sam predivan stan udaljen svega 50 metara od mora i Marjanom u blizini. Svaki se dan kupam, ne izlazim vani bez kupaćeg, trčim, otkrivam nova mjesta...

image
Trenerica nikud ne ide bez svoje kujice Bali.
Josko Supic/Cropix

Brzo se prilagodila dalmatinskom načinu života pa je već pokupila i neke splitske riječi. Pitamo je i je li razlog što se doselila možda ljubav, na što se zagonetno smije.

- Nije, nije! U vezi sam, ali dečko mi nije iz Splita, pa će sad češće morati dolaziti vamo, što ću mu ja..., smije se.

- Splićani me prepoznaju, a grad mi je poput hrvatske Floride zbog puno turista, plaža, preplanule i dobro građene ekipe, kaže trenerica koja u jednom fitness klubu vodi i svoj mali outdoor tim, a treninzi im obavezno završavaju kupanjem u moru.

Gledatelji Života na vagi omiljenu kineziologinju upoznali su kao strogu, ali pravednu trenericu. Kandidatima je u prve tri sezone pomagala da skinu kilograme, sruše barijere koje su ih dotad ograničavale i stvore zdrave životne navike. U posljednoj je sezoni mijenjala Marijanu Batinić jer je bila na rodiljnom dopustu pa se okušala i kao voditeljica.

image
Sanji su u Zagrebu počeli smetati magla, sivilo i zagađenost u zraku.
Josko Supic/Cropix

- Tjedno mi priđe dvoje do troje ljudi govoreći da im je show promijenio život što je i smisao te emisije, otkriva Sanja koja je osmislila i vlastiti multidisciplinarni program LeeZona. Među svoje redovite rekreativne aktivnosti ubraja slobodno penjanje, surfanje, jedrenje, snowboarding, treking, brdski biciklizam...

- Nikad se nisam bojala izazova ili promjena. Evo već dvije godine naginjem vegetarijanstvu, počelo mi se događati da bih u glavi vidjela životinju čije sam meso jela i onda sam rekla: 'Sad je dosta, nema više!' Postala sam vegetarijanac, točnije peskatarijanac, pa tako uz povrće i voće, sezonski znam pojesti ribu i plodove mora, zaključuje novopečena Splićanka.

SANJIN RECEPT ZA PROTEINSKE PLOČICE

Na Sanjinoj stranici LeeZona ONLINE možete pronaći mnoštvo recepata i jelovnika, a mi vam donosimo kako da napravite proteinsku zobenasto bademastu pločicu, što je osmislila u suradnji s amaterskim kuharom Petrom Tucmanom, bivšim kandidatom Života na vagi.

Proteinska zobenasto bademasta  pločica

Sastojci (za 12 pločica):

2 šalice bademovog brašna

2 šalice usitnjene zobi

1 šalica biljnog mlijeka

½ šalice cijeđene naranče

1 žlica kokosove masti

3 mjerice proteina po izboru

½ šalice sjeckanih oraha

1 šalica sušenih smokava

1 žličica soli

Po želji:

1 žlica rakije

1 žlica sitno sjeckanog ružmarina

Korica naranče

Priprema:

Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, protein, biljno mlijeko i kokosovu mast. Kad ste dobili homogenu smjesu dodajte smokve, orahe i začine. Ako je potrebno, dodajte još malo biljnog mlijeka. Zagladite i stavite u hladnjak ili zamrzivač da se pločice stisnu.  Narežite na 12 jednakih pločica i pospremite u posudu na hladno mjesto. Čuvajte ih do 3-4 dana u hladnjaku.

Zanimljivost:

Rakija, suhe smokve, ružmarin, orasi su sve one sitnice koje možda kriju tajnu dugovječnosti u Dalmaciji.  Ne garantiramo da ćete živjeti sto godina, ali eto pločice su ukusne.

Nutritivna vrijednost:

203kcal

13g ugljikohidrata

13g proteina

11g masti

02. svibanj 2024 11:03