StoryEditorOCM
ViralKRAJ PATNJI

Jelen više od dvije godine živio s automobilskom gumom oko vrata: napokon je oslobođen tereta koji mu je znatno otežavao život

Piše PSD
13. listopada 2021. - 15:40

Jelen je u američkoj saveznoj državi Colorado dvije godine oko vrata nosio automobilsku gumu, prije no što su ga, nakon tri bezuspješna pokušaja, tog tereta oslobodili službenici agencije pod čijom su nadležnošću zaštićena prirodna područja, prenosi RTL.

Na stranici "Colorado Parks and Wildlife" objavljeno je da je riječ o kanadskom jelenu, mužjaku starom četiri i pol godine, koji je spomenuti uteg oko vrata nosio pola svoga života.

Jelena je oslobođen u subotu oko 20 sati, kad su ga rendžeri Dawson Swanson i Scott Murdoch konačno uspjeli pogoditi strelicom.

Swanson je ispričao da su kolega i on pojurili na teren nakon dojave lokalnog stanovnika, koji je uočio jelena u krdu od četrdeset jedinki. 

Uspavljivanje životinje bio je tek prvi korak, budući da se ispostavilo da mu treba odrezati rogove. Koliko je guma oko vrata jelenu otežavala, štoviše ugrožavala, život, govori činjenica da mu je na tom mjestu otpala dlaka, a otvorila se i rana od neprestanog grebanja grubog materijala o kožu.

Guma je, osim toga, bila puna grančica i raznog drugog prirodnog materijala, tako da je jelen na kraju intervencije bio čak 17 kilograma lakši. 

17. travanj 2024 01:55