StoryEditorOCM
TribinaERASMUS PROJEKT

Učenici zadarske EBTŠ stječu radno iskustvo prema europskim standardima u Njemačkoj

Piše Zadarski.hr
25. svibnja 2022. - 19:28

Nakon što se Erasmus+ projekt Nove prilike za rad i učenje bliži svome kraju, Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, Zadar odobren je još jedan novi Erasmus+ projekt istog naziva Nove prilike za rad i učenje 2 ali s različitom lokacijom obavljanja stručne prakse učenika. Učenici će se ovaj put pripremati za tržište rada i poduzetništvo u stvarnom radnom okruženju te stjecati radno iskustvo prema europskim standardima u njemačkom gradu Frankfurtu.

Projekt Nove prilike za rad i učenje 2 razvijen je kako bismo učenicima omogućili obavljanje praktične nastave u prikladnim poslovnim organizacijama u Frankfurtu. Prema Odluci o dodjeli financijske potpore i Odluci o dodjeli OLS licence, za program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, od strane Agencije za mobilnost i projekte Europske unije prihvaćen je projektni prijedlog Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole pod nazivom „Nove prilike za rad i učenje 2“ u iznosu od 55 017 EUR-a.

Škola smatra da ovakav međunarodni projekt mobilnosti može znatno utjecati na kvalitetu obrazovanja tako što će učiniti određene obrazovne profile atraktivnijima, kako postojećim učenicima škole, tako i onim budućima, te ih dodatno zainteresirati za, prije svega, bolje informiranje i odabir budućeg zanimanja, ali ih i motivirati na proaktivniji rad u školi i postizanje boljih rezultata.

S obzirom da je naša škola jedina škola poslovnog tipa u našem gradu a sektor Poslovna admistracija u Zadarskoj županiji, želimo se dodatno profilirati kao škola koja pruža mogućnost kvalitetnog obrazovanja i osposobljavanja učenika koji su se odlučili za strukovno obrazovanje u sektoru ekonomija, trgovina i administracija. Smatramo da je međunarodno iskustvo rada jedan od bitnih elemenata postizanja navedenog cilja.

Cilj projekta je omogućiti učenicima primjenu i nadopunu stručnih znanja stečenih tijekom redovnog obrazovanja kroz praktični rad u stvarnom radnom okruženju (tvrtkama) te stjecanje radnog iskustva po europskim standardima uz usvajanje radne etike, znanja i kompetencija koje će učenike pripremiti za tržište rada, samostalnost u radu, poduzetništvo te usmjeravanje nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

S poštovanjem,

Zdenka Sršen Juričević, ravnateljica

03. svibanj 2024 19:44