StoryEditorOCM
TribinaŽUPANIJSKE NAGRADE

SDP protiv Erika Pavina: "Odbor je ovim izborom degradirao Nagradu jer su uveli kriterije podobnosti i sponzorstva kao ključne"

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2023. - 11:52

Županijska organizacija SDP-a je objavila priopćenje povodom objave da je ugostitelj Erik Pavin kandidat za županijsku nagradu za životno djelo. Prenosimo ga u cijelosti.

- Nagrada za životno djelo je uvijek prilika da u našem društvu odamo počast ljudima koji su ostavili značajan trag svojim doprinosima u znanosti, umjetnosti, novinarstvu, obrazovanju, zdravstvu ili nekom drugom području. Prilika je to da jasno pokažemo koje vrijednosti cijenimo u našem društvu. Upravo radi toga razočarani smo predloženim kandidatom za nagradu za životno djelo Zadarske županije. Smatramo da su svi ostali kandidati mnogo zaslužniji jer su svojim nesebičnim zalaganjem, svatko u svom području, ostavili neizbrisiv trag u našem društvu.

- Drago nam je da živimo u Županiji u kojoj smo imali priliku birati između veličina kao što su Drago Marić, Stipan Kujundžić, Vinko Bakija i drugi. Koliko god su djelovali u različitim sferama sve ih veže humanizam i čovjekoljublje. Zbog toga je bilo tko od njih značajno više zaslužio nagradu. Nažalost, odbor je ovim izborom degradirao samu nagradu jer su uveli kriteriji podobnosti i sponzorstva kao ključan. Kriterij koji u zdravom društvu ne bi trebao postojati, ovdje je postavljen kao jedini i isključivi, stoji u priopćenju SDP-a odakle najavljuju da "zbog toga SDP Zadarske županije, ne samo da neće podržati izbor Nagrade za životno djelo nego ubuduće neće ni predlagati kandidate kako HDZ-u uopće ne bi dali priliku da olako pogazi postignuća zaslužnih ljudi."

18. travanj 2024 21:17