StoryEditorOCM
TribinaEKOCID ILI ZAŠTITA?

Ogorčeni čitatelj: Zbog čega su Nasadi popilali zdrave jele koje su u kvartu 35 godina i nikome ne smetaju? Umjesto da štite stabla oni ih uklanjaju!

Piše čitatelj
17. listopada 2020. - 19:02

Čitatelj koji živi na Bilom bigu poslao nam je mail i slike sječe stabala u svom kvartu.

- Već par dana u Ulici Put pudarice 32, točnije u dvorištu zgrade koja se nalazi na spomenutoj adresi, svjedočim uništavanju i masakru stabala od strane gradske firme Nasadi.

Problem se sastoji od toga što firma koja je zadužena za održavanje zelenih površina na toj adresi vrši pravi masakr nad stablima. Istina je da je trebalo otpilati par stabala koja su se osušila i predstavljala opasnost za građane usred naleta vjetra, ali isto tako nije bilo potrebe za pilanjem zdravih jela koje su bile visoke preko 25 metara, zasađenih daleke 1985. godine i rasle su tu 35 godina. Znam da će njihov izgovor biti "trebalo ih je otpilati radi sigurnosti, bolesti stabala ili prorjeđivanja", ali vjeruje nikakve potrebe nije bilo za njihovim uklanjanjem. Stanar sam te zgrade već 35 godina i znam da ničemu nisu smetala, bila bolesna niti koga ugrožavala. Žalosno je i tužno da firma koja se treba baviti sadnjom stabala koja kronično nedostaju našem gradu radi upravo suprotno i pila ono malo stabala što nam je ostalo i koja apsolutno nikome ne smetaju niti što ugrožavaju.

Žalosti i činjenica da su samom pilanju spomenutih jela svjedočili i bili prisutni i neki članovi Mjesnog odbora Bili brig koji nisu niti pokušali zaustaviti pilanje jela, a možda je to bila i njihova inicijativa (tko zna).

Nadam se da ćete kao glas ovoga grada bar malo s nekim člankom doprinjeti očuvanju stabala i zelenih površina kojih je nažalost u našem gradu iz dana u dan sve manje - napisao je čitatelj koji nam je poslao i fotografije.

26. travanj 2024 00:38