StoryEditorOCM
TribinaUSPJEŠNA AKCIJA

Joško Pende koji boluje od karcinoma pluća, završio liječenje u Turskoj. Odradio je 10 radioterapija, ali ovo nije kraj borbe, pomozite i dalje!

Piše Zadarski.hr
20. travnja 2021. - 14:51

Apel pomoći za Joška Pendu, čovjeka koji boluje od karcinoma pluća, imao je dobre rezultate.

Njegova nada za izlječenje bila je odlazak u Istanbul u privatnu bolnicu Acibadem Altunizade. Joško Pende otac je dvoje maloljetne djece od 5 i 12 godina, ribar i zaljubljenik u more, čiji je miran otočni život naglo narušila strašna dijagnoza, karcinom pluća. Kao što znamo, svaki karcinom ima više vrsta, a za ovaj njegov nažalost nema lijeka u Hrvatskoj.

Nada je ipak postojala: odlazak u Istanbul u privatnu bolnicu Acibadem Altunizade u kojoj je dostupna nova metoda liječenja karcinoma, poznatija pod nazivom CAR-T odnosno terapija kimeričnim antigenskim receptorima. Na putu do njegove šanse za život stoje ogromni troškovi: potrebno je bilo skupiti 50.000 eura kako bi Joško i njegova žena Martina mogli otići u Istanbul po novu šansu za život.

Na facebook grupi Prijatelji za Joška objavljene su dobre vijesti:

- Joško se jučer vratio iz Istanbula na Rab te je i s tim završeno liječenje u Turskoj. Odradio je 10 radioterapija i prvi kontrolni pregled je zakazan u Zagrebu, klinika na Jordanovcu kod doktora Miroslava Samaržije.

U Americi nažalost nismo uspijeli kupiti lijek po cijeni od 7000 $ jer nismo ispunjavali njihove uvjete američko osiguranje, recept od američkog onkologa...

Uspjeli smo ga danas kupiti od medicinske grupe https://thesocialmedwork.com/ koji su ujedno i registrirani te pod nadzorom nizozemskog Ministarstva zdravstva u Haagu kao neovisni posrednik za lijekove.

Ukupna cijena za 2 lijeka Zepzelca od 4mg sa svim dodatnim troškovima je 30.043,93 €.

Lijek će biti dostavljen internacionalnim transportom u ljekarnu u Luxembourg te je predviđeno vrijeme dostave 18 dana . Nakon dolaska u ljekarnu biti će organiziran odlazak po lijek.

Lijek je za cijelo vrijeme putovanja u cold boxu ( odnosno hladnoj kutiji na određenoj temperaturi izmedju 2-8 stupnjeva Celzijusa te se do odredišta odnosno bolnice ne smije otvarati ).

Shema uzimanja lijeka je svaka 3 tjedna, što znači da bi nakon uzimanja oba lijeka napravljeni kompletni pregledi da se vidi učinkovitost lijeka.

Preporuka je sve skupa 4 lijeka.

U prilogu je i slika trenutačnog stanja Joškovih računa.

Nastavljamo sa skupljanjem novca za kupovinu sljedeća 2 lijeka u iznosu od 228.700,00 kuna.

Hvala svima koji su do sada uplatili te omogućili dosadašnje liječenje te kupovinu lijeka.

VI ste ti koji ste Jošku pomogli kad smo tek pokrenuli skupljanje zato sam uvjerena da ćete pomoći i opet.

HVALA VAM OD SRCA  - stoji u javnoj objavi.

Podaci za uplatu donacija:

Josip Pende

IBAN: HR5024020063210356912

Svrha uplate: Pomoć za liječenje

Erste bank

SWIFT / BIC; ESBCH22

24. travanj 2024 09:32