StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA IZ OBROVCA

Gordana Renić: Suprug i ja nemamo 4 nego 2 stana u Zadru. Kupci stan nisu prebacili na svoje ime, što buni Grmoju i njegovog zlonamjernog informatora!

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2021. - 12:42

Nakon što smo prenijeli objavu saborskog zastupnika i čelnika Mosta Nikole Grmoje o tome da Gordana Renić, "pročelnica HDZ-ovog gradonačelnika Obrovca, Ante Župana pored jednog stana u kojem stanuje, zajedno sa svojim suprugom ima još tri stana u najelitnijem dijelu Zadra", zahtijev za ispravak informacije uputila nam je Gordana Renić. 

"Gospodin Grmoja, čiju objavu ste prenijeli, svoju izjavu očito temelji na zlonamjernim, a netočnim informacijama kada tvrdi da sam sa suprugom vlasnica četiri stana u Zadru. Naime, ja sam sa suprugom vlasnica dva stana, jednog površine 67.94 m2, te jednog površine 39 m2. Navedeni stanovi su kupljeni novcem dobivenim od prodaje stana, te kreditom u visini od 120.000,00 eura i nalaze se u zgradi u Zadru u ulici II zasjedanja ZAVNOH-a.

Zato je objava gospodina Grmoje utemeljena na zlonamjernim informacijama koje mu je netko očito servirao, a koje je kao časni zastupnik u Hrvatskom saboru, trebao i mogao provjeriti.

Naime, gospodin Grmoja očito je imao pogrešnu informaciju da sam sa suprugom vlasnica stana na adresi Polačišće 9 u Zadru Naime, taj stan inače povrđine 71 m2 prodali smo 2019. godine, te vam u prilogu dostavljam ugovor o kupoprodaji ovjeren po javnom bilježniku i predan na uknjižbu. Novcem dobivenim prodajom toga stana te kreditom od 120.000 eura kupljena su navedena dva stana.

Tek sam po izlasku vašega članka vidjela da kupci nisu u zemljišnoj knjizi formalno prebacili stan na svoje ime, pa je to vjerovatno ono što buni gospodina Grmoju i njegovog zlonamjernog informatora.

Međutim, neovisno o tome što buni gospodina Grmoju, neshvatljiv mi je razlog radi kojega u svojoj objavi spominje moga brata dr.sc. Branka Brkića, suca Ustavnog suda Republike Hrvatske i moga nećaka, mr.sc. Ivu Brkića, odvjetnika, jer oni ni po čemu nemaju veze sa imovinom mene i moga supruga. To mi zapravo ukazuje da su njegovi motivi za iznošenje ovih netočnih informacija utemeljeni nekim drugim razlozima, a ne željom da se otkrije prava istina.

Smatram da gospodin Grmoja nije imao nikakav razlog u svojoj objavi spominjati obrovački HDZ, niti moga brata i nećaka, jer oni nemaju nikakve veze sa mojom imovinom, a niti ja sa njihovom, pa se odatle naziru pravi ciljevi i mete njegove objave.

Moram također navesti, da sam objavom takve netočne informacije osobno jako pogođena, kao i članovi moje uže i šire obitelji, jer svi dostojanstveno i časno obavljamo svoje dužnosti nikad ne posizući za onime što nas ne pripada.

Sa poštovanjem,

Gordana Renić

image
Kupoprodajni ugovor Gordane Renić
Zadarski.hr
image
Kupoprodajni ugovor Gordane Renić
Zadarski.hr
image
Kupoprodajni ugovor Gordane Renić
Zadarski.hr
23. travanj 2024 14:14