StoryEditorOCM
TribinaNOVI SKANDALOZAN STATUS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

„Dobro si Srbadiji čestita, ko ih j…!“ Tako je mladić (22) komentirao Đakićev status, HDZ se i od ovog 'pisca' ogradio...

Piše Andrea Topić/SD
11. siječnja 2019. - 21:34
bbimagehandler

O određivanju mjera opreza za 22-godišnjeg Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa (HDZ), jučer su po sjeveru Hrvatske odlučivale državne pravosudne institucije.

Mladi Ivan, iako je rođen godinu nakon rata, iz nekog razloga raspiruje nacionalnu netrpeljivost na društvenim mrežama, pa je tako, podsjetimo, prije par dana prenoćio u pritvoru zbog morbidne objave na Facebooku. Na pravoslavni Božić postavio je monokromnu fotografiju čovjeka s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Napisao je "Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić". Kasnije je, kako li hrabrog poteza, objavu izbrisao, a iz HDZ-a se, kakve li slučajnosti, prije nego su ga iti pomislili izbaciti - sam iščlanio. Stranka i Vlada osudili su govor mržnje.

Pozdrav, brate, živio

No, izgleda da ovo peckanje po prstima sina dugogodišnjeg političara nije uspjelo potaknuti na razmišljanje. Objavio je Đakić i fotografiju svojih skupocjenih limenih ljubimaca kakve vozaju svi pošteni mladi ljudi u Hrvatskoj, a u komentarima mu se javio izvjesni Ivan Slade iz Splita. Napisao je:

- Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j… - natipkao je ovaj lucidni mladić i dodao veseli, namigujući smajlić.

Malom Đakiću svidjela se podrška istomišljenika s juga pa je zahvalio: "Pozdrav, brate, živio!"

A onda su se valjda mediji opet upetljali, zbog čega su ti komentari, kao i ranija objava zbog koje ga je policija posjetila, nestali s društvenih mreža.

No, profil splitskog "hejtera", Đakićeva velikog obožavatelja, nije. Doznali smo o kome se radi. Ivan Slade (22), iako bi to očito žarko htio biti, uopće nije član HDZ-a.

Možda je pomislio da jest jer se našao šesti na kandidacijskoj listi te stranke za kotarske izbore održane prošle godine. Nije ušao u vijeće, ali svejedno smo iz HDZ-a Trstenik dobili očitovanje u kojem se ograđuju od simpatizera:

- Spomenuti gospodin Ivan Slade nije član Hrvatske demokratske zajednice. Istina jest da se nalazio na listi Hrvatske demokratske zajednice na nedavnim izborima za Vijeće Gradskog kotara Mertojak, ali kao neovisni kandidat na stranačkoj listi, što je uobičajena praksa kod sastavljanja izbornih lista u splitskom HDZ-u. HDZ Mertojak se ograđuje od njegove izjave koja ni u čemu ne predstavlja stav naše stranke ni našeg temeljnog ogranka – poručuju iz kotara.

Iako smo Đakićeva obožavatelja kontaktirali i brojnim pozivima i SMS-ovima i preko društvenih mreža, nije smogao hrabrosti zastupati svoje stavove i u medijima.

Hrabra šutnja

Zapravo, niti da nam digne slušalicu. No, ono što smo saznali je to da mladi Slade ima mnogo zajedničkog s mladim Đakićem.

Iako se rodio u miru, većina njegovih objava na društvenim mrežama vezana je za Domovinski rat i Oluju. Pritom su neizostavne parole "Za dom spremni" pisane velikim tiskanim slovima, tu je i fotografija s Tomislavom Karamarkom, a u turnjanju objava počašćeni smo i videima, gdje iz svega glasa pjeva najnovije turbofolk hitove. A mrzi, kako je rekao, "Srbadiju".

Bilo kako bilo, našli smo na Instagramu i snimke gdje pjeva "Oj, Ivica i Stipane, pojest će vas crne vrane", a kako se može zaključiti, jednako kao i Đakić junior, Slade također posjeduje luksuzna vozila koja je, valjda nećemo pogriješiti ako i ovdje pretpostavimo, i on svojim rukama zaradio. Koliko dobre, drage i poštene mladosti ostaje u Hrvatskoj.

08. svibanj 2024 19:18