StoryEditorOCM
SportANALIZA 5. KOLA

Županijski trećeligaši s maksimalnim učinkom: Zadar bolji od Neretvanca, Posedarje od Junaka, a Primorac je slavio u Dubrovniku​

Piše Ivica GJERGJA
18. rujna 2023. - 13:18

Lijepo je vidjeti ljestvicu Treće lige Jug jer se zadarski trećeligaši nalaze u samom vrhu. Zadar je vodeći s 12 bodova, do njega je na drugom mjestu HV Posedarje s 11 bodova, a Primorac je na četvrtom mjestu s 10 bodova.

Od prvog do četvrtog mjesta raspon je od dva boda, što je veliki uspjeh. Kad kažemo uspjeh, ne smijemo zaboraviti da su sva tri kluba u ovom kolu pobijedila svoje protivnike.

Tako je Zadar bio bolji od Neretvanca 3:2, HV Posedarje je pobijedilo Junaka 1:0, a Primorac je slavio u Dubrovniku 3:0. Momčadi su uzele ukupno devet bodova i razveselili navijački puk.

Nakon pet odigranih kola Zadar je prvi na ljestvici. Zadrani su u susret ušli napadački, a to im se isplatilo jer su do 57. minute vodili 3:0. Pored toga imali su nekoliko izglednih prilika. No tvrdi i uporni Neretvanac je pred kraj susreta polučio dva zgoditka, tako da je trener domaćih Marin Oršulić bio ljut na igru svojih igrača u posljednjih deset minuta. Bez razloga se popustilo gostima da postignu dva zgoditka i dovedu susret u neizvjesnost. Ozbiljnoj momčad kakav je Zadar to se ne bi smijelo događati, osobito kada uvjerljivo vodi... 

- Igrali smo dobro osamdeset minuta, a onda je uslijedio pad. To se ne smije događati ozbiljnoj momčadi. Umjesto da dobijemo s osam razlike, dođemo u situaciju da moramo spašavati pobjedu. Ljut sam zbog toga. Trener sam koji voli imati nulu u obrani i zato mi je žao zbog dva primljena gola. Čestitke igračima na pobjedi, ali nakon svega moramo razmišljati da nam se više ne ponovi ono što smo odigrali u završnici utakmice, rekao je trener Oršulić.

- Imali smo sve pod kontrolom, mogli smo dati šest, sedam golova. Nažalost, malo smo se opustili i kad se ostavi prostora momčadi koja zna igrati, kao što je to Neretvanac, lako dođete u probleme. Na kraju je najvažnija pobjeda koja nam je donijela prvo mjesto. U sljedećem kolu čeka nas derbi s Junakom, za koji se moramo dobro pripremiti, kazao je jedan od najboljih igrača u momčadi Zadra Krešimir Luetić.

Derbi kola i lige, susret HV Posedarje i Junaka (1:0),odigran je u ambijentu  kakav mogu i znaju napraviti samo posedarski navijači. Svaki dodir s loptom domaćih igrača publika je nagrađivali aplauzom, bila je uz njih cijeli susret pa i onda kada im nije išlo. Takva sinergija tribina i terena donijela je dobar rezultat i pobjedu.

Na terenu su se Vitezovi pokazali pravim "junacima“, borili su se do kraja, za njih nije bilo izgubljene lopte, a kada bi je izgubili, brzo su je vratili u posjed te nastavilu pobjedničku igru. Lako je Vitezovima kad u svojim redovima imaju Begonju, Čurjurića, Čirjaka, Tokića i sve druge vedete koji znaju što treba raditi. Igraju odličan nogomet i donose rezultat.

Svim igračima idu pohvale za rad na terenu, ali jedan dečko u obrani je sve zasjenio. To je Ivan Tokić. Malo je reći da je bio dirigent obrane, ne samo što je dirigirao, bio je izuzetno borben. Kod nabačenih lopti u kazneni prostor i ispred njega, svaka lopta bi bila njegova, a kako je iznosio te lopte i upošljava svoje suigrače izgledalo je kao pjesma koju Ivan dobro zna. 

- Ono što znam o nogometu to i radim na terenu. Istina, ove godine me ide i nastojat ću i na drugim susretima dati svoj maksimum u igri kako bi ostvarili što bolje rezultate. Mojim suigračima hvala jer su doprinijeli ovoj našoj pobjedi, kazao je Tokić.

Primorci su zaskočili Gospare i uzeli pobjedu na Lapadu. Primorac u posljednje vrijeme pokazuje odličnu igru. Znalci kakvi su Nakić, Vodopija, Lazarevski, Kulaš i drugi, drže ritam utakmice i na njihovim se "krilima“ igra dobra igra koja ostvaruje sjajan rezultat. Nastavi li ovako, Primorac će pored Zadra i Viteza biti kandidat za prvo mjesto.

U Dubrovniku su postigli tricu a da nijednom nisu vadili loptu iz svoje mreže. Primorci imaju kontinuitet, ovo im je treća utkamica zaredom u kojoj su pobijedili, a prije toga su, podsjetimo, pali Zagora, Zmaj (M) i sad GOŠK Dubrovnik. Njihovi navijači, popularni Lokaduri - slave! U Dubrovniku je suigrače predvodio Stefan Lazaresvki koji je odigrao kapetanski, postigao dva zgoditka i prometnuo se u igrača susreta.

- Nismo se ni u jednom trenutku bojali da ćemo izgubiti u Dubrovniku. Odigrali smo dobro po svim linijama, mene je poslužio šut i zabio sam dva zgoditka, a još jedan je postigao Kadija. Idemo svojim ritmom i nadamo se budućim pobjedama, kroz smjeh nam je kazao popularni Lazo.

29. travanj 2024 23:33