StoryEditorOCM
SportDOMINANTNI DOMAĆINI

‘Zmaj‘ nije uspio: ‘ton‘ igri ‘Primorca‘ davali Nakić, Vodopija, a u obrani Kulaš, Birkić i Lazarevski!

Piše Ivica Gjergja
13. rujna 2023. - 20:18

PRIMORAC – ZMAJ (M) 1:0 (1:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvija. Sudac: Jurica Matoš (Solin) 6,5. Pomoćnici: Kalinić i Buturović.

Strijelci: 1:0 Lazarevski (25-11m),

Najbolji igrač: Vice Birkić (Primorac)

PRIMORAC: Stojanov 7,5, Gambiraža 6,5 (od 46. Okechukwu- od 80. Torbarina-), Kulaš 7, Birkić 8, Kadija 6,5 (od 46. Bitunjac -), Vodopija 7, Nakić 7,5 (od 88. Labus-), Lazarevski 7,5, Musa 6,5, Mrkić 7(od 70. Kolenda-), Jurišić 7. Trener: Dragan Blatnjak 7.

ZMAJ (M): Jelić 7,5, Krstanović 5,5 (od 46. Šalinović -), Lozina 6, Miloš 6 (od 46. Serdarević-), Marčić 6, Lakušić 6 (od 62. Tokić -), Kovačić 6, Rudelj 5,5 (od 46. Urlić-), D. Rašić 6, Katić 6, Danijel Rašić 6. Trener: Mirko Šušnjara 6,5.

 

U dosta teškoj i napornoj utakmici Igrači Primorca su od samog početka susreta poštovali dogovoreno i iz svlačionice i krenuli napadački. Iz takve igre u prvih šest minuta stvorili su tri izuzetno dobre prigode – prvu Nakića u prvoj minuti, pa Lazarevskog, da bi Birkić iz mrtvog kuta ‘tukao‘ u vratara Zmaja Jelića.

Iako su igrači Primorca nastavili igru u tom ritmu, Zmaj je postavio dva ‘autobusa‘, koja je bilo teško probiti. I ovom prigodom ton igri davali su Nakić, Vodopija, te u obrani Kulaš, Birkić i Lazarevski. U nastavku susreta, igrala se 25. minuta. Nakić, koji je na susretu bio ‘mlađa verzija sebe‘ izborio se za jednu loptu, pa izvrsno ubacio u kazneni prostor. Toni Katić zakačio je loptu rukom, a sudac, koji je bio u neposrednoj blizini, pokazao je na ‘kreč‘.

Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Lazarevski, vratar Jelić je otišao na jednu, a lopta u drugu stranu za 1:0. Samo tri minute kasnije, nakon što je Kadija dobro pronašao Mrkića, a ovaj je odmah opalio, lopta je išla prema golu ali ju je uhvatio vratar gostiju.

Domaćini su bili dominantni, no u 40. minuti su opasno zaprijetili domaćem vrataru Stojanovu. Naime, Musa je izgubio loptu na sredini igrališta, te je Zmaj preko Kovačića izveo brzu kontru uposlivši Lakušića koji je odmah tukao, no vratar Stojanov je zaustavio i izbio loptu u korner. Nakon toga Primorac je bio u prilici za povećanje vodstva, no Kadija se nije najbolje snašao, te je lopta završila u autu, nakon čega je sudac završio prvi dio susreta.

Na samom otvaranju drugog dijela Okechukwu je izbio sam pred vratara Jelića i kada su svi očekivali zgoditak, Jelić se bacio i loptu odbio nogom. Ovo je bila četvrta neiskorištena prigoda za Primorac. U nastavku se dogodila prava ‘kanonada‘ domaćina, pa je tako u 56. minuti Birkić dobro ‘zagrijao‘ dlanove Jelića, a Mrkić oštro tukao, pa Jelić opet odbio i na kraju Vodopiji obranio udarac iz daljine. Nakon izmjena od četiri igrača Zmaj je preuzeo inicijativu, kontrolirao igru, kontre su im bile odlično složene, ali i Mate Stojanov zna zašto je na vratima Primorca, pa je obranio sve. Njegovi suigrači su se do kraja susreta ‘igrali sa živcima‘ gledatelja.

29. travanj 2024 20:02