StoryEditorOCM
SportU ZAGREBU

Završeno juniorsko i seniorsko Prvenstvo Hrvatske u boksu: Zadranin Petar Krešimir Knežević zakinut!?

Piše I.Gjergja
11. travnja 2022. - 18:39

U Zagrebačkom boksačkom centru (ZBC) završeno je juniorsko i seniorsko Prvenstvo Hrvatske u boksu.

Pored niza odličnih boksača iz Hrvatske na prvenstvu se istakao i Zadranin Petar Krešimir Knežević (18). Petar je u kategoriji 71 kg u finalnoj borbi sa Noe Ježekom izgubio 3:2, presudom sudaca koja je kontroverzna. Naime, nakon što su suci proglasili pobjednika iz gledateljstva se prolomio dugotrajni zvižduk, neslaganja sa njihovom odlukom.

Inače taj meč je proglašen najborbenijim mečom, tako da možemo reći da je Petar moralni pobjednik. Petre glavu gore i samo naprijed!

image

Hrvatske na prvenstvu se istakao i Zadranin Petar Krešimir Knežević

Privatni Album

Kako je izgledao meč? Knežević je dobio prvu rundu u kojoj je neutralizirao Ježeka, čak su mu suci brojali.

Za drugu i treću rundu može se reći da je bio ravnopravni boks, Petar je uputio više čistih udaraca. Znao se graditi i izmicao Ježekovim serijama, a prijetio opasnim udarcima do kraja. Nakon dramatičnih dvije runde otišle su na Ježekovu stranu zahvaljujući većem iskustvu, a i reputaciji osvajača europske medalje.

- Nismo zadovoljni, a čak su i gledatelji, njih oko 300 tu odluku o pobjedniku ispratilo zviždukom. Ne možeš prevariti gledatelje, no mi stojimo iz našeg Petra Krešimira i sigurno da ćemo i dalje svesrdno biti uz njegov trening i natjecanja - kazali su iz BK Svetog Krševana.

02. svibanj 2024 11:41