StoryEditorOCM
SportTREĆELIGAŠKI OSVRT

Zadru, biogradskom Primorcu i Hrvatskom vitezu iz Posedarja sedam od mogućih devet bodova, županijski ligaši vodeće su momčadi Treće NL Jug!

Piše I. Gjergja
12. studenog 2023. - 11:06

Predstavnici Zadarske županije u Trećoj NL - Jug u ovom su kolu od mogućih devet bodova uzeli sedam, što je odličan uspjeh. Rezultati Split – Zadar 1:2, Neretva – Primorac 1.2 i Vodice – HV Posedraje 2:2. Ovaj uspjeh su ostvarili i na ljestvici vode, pa je tako Zadar prvi s 28 bodova, Primorac drugi s 25, a Vitezovi četvrti s 24 boda, dok se između Primorca i Viteza „uvukao“ sinjski Junak. Lijepo je vidjeti ljestvicu i sva tri županijska kluba u vrhu. Pa krenimo redom.

Zadar se iz Splita vraća s punim ulovom od tri boda, čvrsto drži vrh ljestvice s 28 osvojenih bodova. Od 13 odigranih utakmica pobjeda je nanizao devet, jedan susret odigrao neodlučeno i pretrpio tri poraza s postignutih 31 i primljenih 12 zgoditaka. Može se reći izvrstan učinak, a tendencija u nastavku odigravanja još dva kola je da se u svim susretima pobijedi. Ovi šturi statistički podaci pokazuju da su Zadrani na pravom putu. U Splitu u posljednjoj odigranoj utakmici, gdje je bilo teško igrati radi dosta raskvašenog i vodom natopljenom terena, Zadrani nisu posustali - pobijedili su i ojačali svoj bodovni konto. Prvi su poveli zgoditkom brzonogog Serbinova koji je znao iskoristiti prigodu u 19. minuti. Sve do 51. minute nije se mijenjao rezultat, a u toj minuti domaći igrač Grabar zabio je za poravnanje. Nakon toga Zadrani su dominirali te je Luetić u 69. minuti postigao pobjedonosni zgoditak za goste. Evo što je kazao trener Zadra Marin Oršulić nakon susreta sa Splitom:

-Jako sam zadovoljan pristupom svojih igrača. Grizli su od prve do posljednje minute i mogu samo biti ponosan na njih. Bilo je teško po blatu razviti bilo kakvu igru, ali kako je bilo nama, tako je bilo i domaćinu. Uzeli smo puni plijen i to je najbitnije. Okrećemo se utakmici protiv Vodica, kazao je trener Oršulić.

Primorac ide iz pobjede u pobjedu, samo u dva posljednja kola koje vodi Leo Šarić - Beklija, on sa igračima koje ima donosi pobjede. Prvo je Kamen „razbijen“ u Biogradu u prošlom kolu, da bi u subotu u Metkoviću „preplivali“ Neretvu i uzeli pun plijen. Očevidno je da Leo Šarić – Beklija radi dobar posao, iako je bio neko vrijeme „izočan“ sa klupe radeći kao sportski direktor. Nakon odlaska trenera Dragana Blatnjaka u Hajduk, Šarrić je preuzeo Primorac, a vidljivo je da mu je gen trenera ostao. Kada se pogleda u retrovizor očito je da Leo Šarić ima autoritet i da od jadikovke nema koristi. Šarić je, vidljivo je zbrajajući pobjede, kod igrača razbio apatiju, ulio uvjerenje u vlastite snage i mogućnosti, otpustio igrače stege i evo rezultat je

tu. Nije on sam „kriv“ za trenutno osvojeno drugo mjesto, tu su pored njegova stožera zaslužni i „neposredni proizvođači“ pobjedama na terenu. Što se tiče sraza u Metkoviću, dva puta su Primorci vodili i to do 22 minute, a strijelci su bili Vodopija i Mrkić. Držali su konce igre u svojim nogama, skoro cijelo vrijeme susreta da bi popustili u 90 minuti kada je Raguž za Neretvu postigao zgoditak, konačni rezultat 1:2. Ovom pobjedom Primorac se uzdigao na drugo mjesto ljestvice sa 25 bodova, odmah iza Zadra.

-Kad se pobjedi svi smo zadovoljni, a još u gostima tada je zadovoljstvo još veće. Odmah na samom početku susreta digli smo se visoko, igrali upravo onako kako smo se dogovorili prije susreta. Moram priznati da nas je išlo, postigli smo dva zgoditka do 22 minute, mada smo po prilikama imali još mogućnosti za golove i evo bodovi su tu – pobjeda zaslužena. U srazu sa Neretvom iskazali smo moć, znanje i želju za pobjedom. Mojim igračima idu sve čestitke, kazao je trener Primorca Leo Šarić-Beklija.

Na SC Rašici igralištu Vodica, Vitezovi su poveli i igrali dobro u polju, a na kraju su spašavali bod kojeg je zgoditkom u 90+4 minuti donio kapetan Josip Jurjević. Nekako s početka susreta, kada je trajalo ispitivanja snaga protivnika, u četvrtoj minuti je Jordan pogodio mrežu domaćina za 1:0. Sve do 56. minute nije se mijenjao rezultat, a ni nešto posebno na terenu. U toj minuti igrač Vodica Malenica je izjednačio da bi Roko Jurić, dojučerašnji igrač Viteza, donio domaćima vodstvo 2:1 u 87. minuti. Kako kod Viteza nema nikad predaje, iako je ostalo svega nekoliko minuta do kraja susreta, Posedarci nisu stali. Dapače, jurišali su prema golu Vodica te je kapetan Josip Jurjević u gotovo posljednjem napadu zgoditkom poravnao rezultat na 2:2 i zasluženo Vitezovima donio bod.

-Naš trener Marko Pinčić uvijek nam govori da se igra do kraja i posljednjeg sučevog zvižduka. Ta misao mi se prelamala, jurnuli smo prema golu Vodica, a ja sam bio sretnik i postigli smo izjednačujući zgoditak za neodlučan rezultat, kazao je kapetan Viteza, Josip Jurjević.

27. travanj 2024 13:54