StoryEditorOCM
SportTREĆI MINI KUP – REGATA VESLAČKOG SAVEZA DALMACIJE

Zadranima pregršt odličja!

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2018. - 13:34
ves

U organizaciji VK Jadran i VSD u Zadru je održana treća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije, namijenjena mlađim uzrastima. Ova regata je bila najmasovnija u proteklih nekoliko godina.

Kao i prethodne četiri, ukupnu pobjedu i pobjedu u svim kategorijama odnio je Veslački klub Jadran čiji su veslači ostvarili trinaest pobjeda. Mnoštvo zanimljivih utrka, 41, kako to obično i biva kod najmlađih kategorija, na sprinterskoj dionici dužine 500 metara, mogli su vidjeti promatrači i zaljubljenici u veslanje, koji su se okupili na terasi Veslačkog doma, kod cilja na gradskom mostu i uz obale uvale Jazine, a nastupili su veslači i veslačice iz devet dalmatinskih klubova, kao i gosti iz Rame u BiH.

Pobjede su za domaćina ostvarili Ivan Validžić, Grgo Gurlica i Margita Andrić u samcima mlađih juniora, Lovre Lapčić i Petar Miloš u samcima kadeta, Iva Zorić, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u samcima kadetkinja, u dvojcu na pariće mlađih kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović, a Mara Bencun i David Bašić u samcima mlađih kadeta.

Također i obje posade Gig četveraca. Prvu su veslali Bernard Murtić, Petar Miloš, Ivan Mustać i Đani Peričić, a drugu Adrijan Lazanja, Bono Bralić, Jakov Grković i Ante Dukić, uz kormilara Filipa Mijića. Druga mjesta osvojili su Laura Antičević u samcu mlađih juniorki, kao i Frane Bencun u samcu u istoj kategoriji, Petar Miloš u samcu kadeta, dok su treće mjesto osvajali Đani Peričić i Bernard Murtić u samcima kadeta. Posljednja regata serije Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održati će se u Metkoviću polovicom rujna. Skupina najmlađih kadeta kluba nastupila je i na 2. regati Mini kupa u Vrlici, u prekrasnom ambijentu Peručkog jezera na rijeci Cetini, polučili su po jedno 1., 2. i 3. mjesto nadmetanja.

Najvišu poziciju postolja zaslužili su Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović u dvojcu na pariće kadeta B, David Bašić bio je drugi u samcu kadeta B, dok su treće mjesto u Gig četvercu zauzeli Bono Bralić, Jakov Grković, Ante Dukić i kormilar Filip Mijić i Adrijan Lazanja. Predstavnici Jadrana nastupili su na tradicionalnoj međunarodnoj regati Jumbo 2018. koja se u Zagrebu održava u spomen na veslačkog entuzijasta Julija Borošu Jumba. U dva dana natjecanja pokupili su četiri prva, jedno drugo i četiri treća mjesta.

Prva su bili četverac bez kormilara juniora u sastavu Dominik Cimera, Ivan Grancarić, Tonči Bezinović i Stipe Vujević, zatim u samcu seniorki Iva Karačić, u lakom dvojcu bez kormilara seniora Ivan Bezinović i Stipe Vujević, kao i Maris Milin u lakom samcu juniorki. Drugi se našao osmerac mlađih juniora: Ivan Validžić, Frane Bencun, Duje Žilić, Toni Šimurina, Jure Jurjević, Luka Traživuk, Dominik Šango, Martin Košta i kormilar Filip Mijić, treći u četvercu na pariće mlađih juniorki Elizabeta Stipanov, Natali Pera, Margita Andrić i Laura Antičević, u dvojcu bez kormilara juniora Ivan Grancarić i Dominik Cimera. Kadetkinje Sara Žuvanić i Ivana Sladić bile su također treće u dvojcu na pariće kao i Maris Milin u lakom samcu seniora.

-Margita Andrić i Laura Antičević bile su četvrte u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Andreas Vaško u samcu seniora zauzeo je drugo mjesto u finalu B" - otkriva Petar Milin iz kluba. Dvojac bez kormilara Grgo Gurlica i Marko Medin zauzeo je peto mjesto u finalu, četverac na pariće kadetkinja: Mara Bencun, Iva Zorić, Ivana Sladić i Sara Žuvanić bio je drugi u finalu B, peti- četverac kadeta Bernard Murtić, Đani Peričić, Petar Miloš i Ivan Mustać.

Niti prestižno, 63. izdanje Međunarodne bledske regate nisu propustili veslači Jadrana. Leon Mikulić osvojio je drugo mjesto u četvercu bez kormilara seniora s Filipom Garmom iz Krke - Šibenik, Ivanom Antom Grgićem iz Iktusa-Osijek i Filipom Jurinom iz Mladosti, a pod vodstvom trenera Branimira Vujevića.

Posljednja je to provjera pred veća natjecanja mlađih seniora i juniora pa je dobar nastup na regati vrlo bitan. Isti čamac je u Sloveniji nastupio nakon premijere i provjere na regati u njemačkom Ratzeburgu, na kultnoj stazi jezeru Küchenseea. Prvog dana natjecanja HR čamac je ostvario plasman na deveto mjesto, odnosno prvo u malom finalu, dok je drugi dan zauzeto sedmo mjesto nakon vrlo dobre utrke polufinala gdje su uveslali kao prvi u završnu ravninu nadmetanja. Inače, cilj posade je nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje će se održati u Poznanu - Poljska, od 25.do 29. srpnja.

19. travanj 2024 02:37