StoryEditorOCM
SportVEČERAS NA VIŠNJIKU

Zadarski boksački klub „Ares“ organizira predavanje nutricionistice o prehrani i usvajanju pravilnih prehrambenih navika; ulaz je besplatan

Piše Zadarski.hr
12. travnja 2022. - 10:38

Boksački klub „Ares“ Zadar, u suradnji s nutricionističkim savjetovalištem „NutriPromjena“, organizira predavanje „Prehrana boksača“. 

Dokazano je kako je prehrana usko povezana s tjelesnom aktivnošću te da, osim na sastav tijela, utječe i na sportsku izvedbu te oporavak nakon treninga ili natjecanja. Kod djece sportaša, uključujući i djecu boksače, glavni cilj sportske prehrane nije isključivo postizanje što boljih sportskih rezultata, već i usvajanje pravilnih prehrambenih navika te osiguravanje svih hranjivih tvari potrebnih mladom organizmu za normalan rast i razvoj. U predavanju će poseban naglasak biti stavljen na nutritivne potrebe mladih boksača, obrok prije/nakon treninga ili natjecanja, adekvatnu hidraciju te važnost individualnog pristupa u planiranju prehrane.

Predavanje će se održati u utorak, 12. travnja, s početkom u 20 sati u dvorani boksačkog kluba „Ares“ Zadar na Višnjiku. Predavanje će održati dr. sc. Tamara Sorić, mag. nutr. 

Predavanje je namijenjeno boksačima, roditeljima djece boksača te ostalima koje ova tema zanima.

Predavanje će također biti besplatno te online zbog velikog interesa boksačkih klubova iz Hrvatske o regije.

16. lipanj 2024 19:01