StoryEditorOCM
SportDRŽAVNO NATJECANJE

Zadarski biciklistički klub "okitio se" sa četiri naslova prvaka Hrvatske!

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2024. - 18:10

Nastupajući na državnom prvenstva u najprestižnijim disciplinama cestovnog biciklizma Kronometru i Cesti, a koga je organizirao BK Roda iz Siska, BK Zadar se "okitio" sa četiri naslova prvaka Hrvatske.

Uvjerljiva izvedba u borbi protiv štoperice na subotnjem kronometru koji je vožen na dionici autoputa Lekenik-Sisak donijela je Bk Zadru naslove u kategoriji juniora gdje je Luka Škara slavio sa 42 sekunde prednosti, Luka Srbić je majicu kadetskog državnog prvaka osvojio sa 25 sekundi razlike, dok je Krsto Dokoza do svog trećeg ovogodišnjeg naslova prvaka Hrvatske kategorije do13 stigao sa minutom i pet sekundi.

Kadetsko srebro dominantno je osvojio i Tomislav Teofilov sa 51 sekundom prednosti. Brončana odličja osvojili su Marta Serapiglia kod juniorki, Šimun Dražević (do 15) i Lovre Švorinić (do 13).

Do svog prvog naslova juniorske državne prvakinje s uvjerljivom pobjedom od šest minuta prednosti na stazi dugoj 82 km stigla je Marta Serapiglia, dok se Luka Škara u završnom šprintu juniora na stazi od 123 km morao zadovoljiti broncom.

Naslovu prvaka Hrvatske sa Kronometra, jedan od najboljih zadarskih biciklista svih vremena Nicolas Gojković u dresu „KK Adria Mobil“, pridodao je i naslov najboljeg mladog biciklista Hrvatske u kategoriji do 23 sa 144 km duge cestovne utrke.

- Zahvaljujemo se našem glavnom sponzoru firmi „Ruff Cycles“ i dobavljaču „Biemme“ opreme za Hrvatsku, firmi „Chronometrum“ iz Zaprešića na pravovremenoj isporuci skinsuita koji su nam omogućili vrhunske rezultate na kronometru, također zahvale idu Miji Bebiću iz Splita na posudbi krono bicikle za Luku Škaru, tajniku Bk Zadar na posudbi Wilierovog modela Filante Sl koji je donio uvjerljivu pobjedu Luki Srbiću, obitelji Doljanin na smještaju te svim roditeljima naših vozača koji su izdvojili cijeli vikend za pratnju na ova dva državna prvenstva na koja smo morali otići sa čak 5 vozila, kazali su iz BK Zadar.

29. lipanj 2024 18:14