StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Zadar u četvrtak na Višnjiku dočekuje Goricu

Piše D. Žura
7. travnja 2021. - 15:04

HT Premijer liga u svojem jedinstvenom i toliko hvaljenom trokružnom formatu, nesmiljeno ide dalje, pa klubovi napose oni koji su ABA ligaškom društvu, praktički igraju dan za danom. Od toga ne mogu pobjeći i Zadar ni Gorica , koji će košarkaški ogled imati na Višnjiku, u Krešinom domu. Utakmica je jednako važna za oba kluba, dok Zadrani pobjedom žele zadržati prvo mjesto, Gorica jednako tako planira, ukoliko to bude izvedivo, poskočiti za jedan korak prema gore, u ovom trenutku su četvrti na ljestvici.

- Bit će teška utakmica, Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige. To je ekipa koja ima dobar roster, dobro su vođeni. Doista, jedna zahtjevna utakmica naročito iz svjetla kad gledamo naš raspored, nakon gostovanja u Čačku i utakmice protiv Sonik- Puntamike , već dva dana nakon toga igramo protiv Gorice. Nakon tri utakmice u šest dana i napornog puta to se osjeti na momcima – kazao je Veljko Mršić, trener Zadra, koji je u prvm dijelu sezone morati pružiti ruku kolegi Josipu Sesaru, jer je Gorica slavila doslovce nakon šuta u zadnjoj stotinki te utakmice u gostima. Zadar je , istina, uzvratio, međutim, Gorica se i u tom susretu pokazala čvrstim suparnikom kojeg se mora uvažavati, bez obzira što su u konačnici Zadrani slavili uvjerljivim rezultatom 74:55... Slijedi nova priča u posve drugim okolnostima....

-Mi moramo biti koncentrirani protiv Gorice, možda nećemo imati neku ogromnu energiju koja nas je krasila u zadnje vrijeme, ali to moramo nadoknaditi s pametnom igrom da neutraliziramo sve njihove dobre stvari kojih ima puno – zaključio je Mršić.

Svoje dobre partije protiv Gorice , zasigurno želi ponoviti Domagoj Vuković....

- Gorica je odlično posložena ekipa s dugom rotacijom, njima mogu 12 igrača sudjelovati u minutaži. Na čelu s trenerom Sesarom, koji stvarno dobro radi svoj posao, sigurno nam neće biti lako. Gorica je nedavno mučila Cibonu do zadnje minute, oni su ABA2 ligaš i jednostavno su ekipa koja ima kvalitetu i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno – misli Vuković.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 19 sati.

08. svibanj 2024 20:51