StoryEditorOCM
SportABA LIGA

Zadar očekuje prvu ovosezonsku pobjedu protiv Cibone u Zagrebu!

Piše Dražen Žura
7. travnja 2023. - 14:54

Cibona i Zadar će u razmaku od svega nekoliko dana, ponovno na dvoboj, ovoga puta u AdmiralBET ABA regionalnoj košarkaškoj ligi, u kojem će zadarska momčad tražiti moguću potvrdu ulasku u play - off. Istodobno, i ‘vukovima‘ ima osobitu važnost, jer i kod njih tinja nada kako bi mogli u doigravanje, uvjereni da bi im pobjeda koju su ostvarili kao gosti na Višnjiku, mogla donijeti prednost ispred Zadra.

– Očekuje nas pravi rat. Mislim da će biti zahtjevna utakmica, protivnik će biti motiviran jer igra na domaćem parketu. Mi smo ovo vrijeme iskoristili da se malo osvježimo i pripremio koliko nam to vrijeme omogućava - kazuje trener Zadra Danijel Jusup, koji nije skrivao zadovoljstvo trijumfom u HT Premijer ligi.

Ali, kao i uvijek u ogledima ovih suparnika, svaka utakmica ima svoju drugu priču, malo tko se oslanja na ono što je bilo. Zadar će, nedvojbeno, tražiti pozitivan ishod na zagrebačkom parketu do kojeg kroz sezonu, na domaćoj natjecateljskoj pozornici, još nisu znali pronaći put. Jednom se i ta neugodna spoznaja mora prekinuti, osobito iz razloga što je momčad Cibone i bitno drukčijem sastavu nego li u vrijeme kad su „pod tornjem” skidali Zadrane.

– Cibona ove sezone igra jako dobro na domaćem terenu, koriste ga jako pametno, naročito u obrani gdje uz određene rizike uspijevaju sakriti neke defanzivne deficite. U Borni Kapusti imaju sjajnog razigravača koji cijelu momčad čini boljim i njihovi rezultati to pokazuju – zaključio je Jusup, kojeg zasigurno veseli, odlična forma Sanija Čampare, jednako i Arijana Lakića koji istina kroz sezonu ima dobro brojke, ali je podosta samozatajan, nekako više igra za momčad.

– Zadnja utakmica je bila jako bitna za nastavak sezone. U prvom poluvremenu oni su bili bolji, u drugom smo dali 100 posto i uz podršku navijača na kraju pobijedili. U Zagrebu očekujem ‘egal‘, borbu svih 40 minuta, a nadam se i podršci što više naših navijača – poželio je Lakić.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati uz prijenos na AreniSport 1

01. svibanj 2024 00:51