StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/1. KOLO

Vitezovi deklasirali Neretvu: Zrilić i Čirjak dvostruki strijelci, Tokić dobio ‘Viteško srce‘

Piše Ivica Gjergja
26. kolovoza 2023. - 21:36

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Mirko Odrljin (Čoporice). Pomoćnici: Buzov i Kasalo.

HV POSEDARJE – NERETVA 6:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 V. Kralj (5), 1:1 Raguž (38), 2:1 Zdrilić (47), 3:1 Čirjak (51), 4:1 Čirjak (64), 5:1 Zdrilić (66), 6:1 Blažević (82).

Najbolji igrač: Ivan Tokić (HV Posedraje)

HV POSEDARJE: Pinčić, Begonja (od 82. Surać), Čurjurić, Knežević (od 46. Pedišić), Pavlović (od 46. Blažević), Zrilić, Zebić (od 46. Čirjak), Kevrić (od 57. Ivandić), Tokić, Jurjević, Kralj. Tener: Marko Pinčić.

NERETVA: Romac, Vrankić (od 68. Marić), Vištica, Bubalo, Kolobara, Jurković (od 46. Jelavić), Barišić (od 60. Mikulić), Čavar (od 85. Brkić), Raguž, Dolić (od 64. Galov), Crnčević. Trener: Mario Svaguša.

Mestralna izvedba orkestra trenera Marka Pinčića u Posedraju. Preplivana je Neretva šest puta!

I u samoj najavi susreta trener Viteza vjerovao je u svoj sastav, da su homogeni, kompaktni i da želi kontinuitet dobrih igara iz prošlog prvenstva. Sve što je Pinčić očekivao ostvarilo se već u petoj minuti kada je vižljasti Vlatko Kralj zabio za vodstvo. No radost je trajala do 38. minute kada su nakon dobre akcije, gdje je obrana domaćih ispala, gosti poravnali preko Raguža na 1:1.

Samo što se krenulo s centra u drugom dijelu Zdrilić je zabio za vodstvo 2:1, uz bolju igru i s boljim stajanjem na terenu domaćina. Nakon toga u 51. minuti odlični strijelac Čirjak povisuje na 3:1, da bi isti igrač nakon toga bio strijelac još jednog zgoditka.

U tom periodu Vitezovi su igrali totalni nogomet. Vidjelo se da su ih gosti jednostavno naljutili kada su poravnali na 1:1, a onda su platili dobru ”laštru“ od visokih 6:1.

Dvostruki strijelci su bili Zrilić i Čirjak na zadovoljstvo i radost svojih vjernih navijača koji ih svesrdno podržavaju. Pored navedenih, istako se i čovjek pod čijom se palicom odigrala cijela utakmica, bio je jednostavno neprelazan, čovjek koji u igri misli, trudi se i nema izgubljene lopte - igrač susreta Ivan Tokić.

Tokić je pred početak susreta od voditelja navijača proglašen za ponajboljeg u prošloj godinu te mu je uručen trofej Viteško srce. Ivan ga je visoko podigao i dobio aplauz na otvorenoj sceni.

22. svibanj 2024 21:23