StoryEditorOCM
SportSVI ZADOVOLJNI

Vijest da je bivši nogometni reprezentativac Hrvatske preuzeo "kormilo" nogometnog kluba - top tema u Zemuniku: "Ovo je pravi potez"

Piše Ivica Gjergja
30. lipnja 2024. - 12:51

U svakom kutku Zemunika, butigi, na otvorenom, u kafićima tema je ista - vijest da je bivši nogometni reprezentativac Hrvatske Vlado Kasalo preuzeo "kormilo" Zemunika. Mnoge je ova vijest zatekla, ali su je svi prihvatili s odobravanjem.

- Ovo je pravi potez koji će nas vratiti u stara dobra vremena našeg nogometa i podsjetiti na zemuničke nogometne i ljudske veličine koji su nosili dres ovog uzornog kluba svih ovih godina. Iduće godine slavimo 100 godina kako se počeo igrati nogomet u mjestu, tako da je nas je trebalo ovako nešto "prodrmati", pa da više nikad ne dođemo u sadašnju (Drugu ŽNL), rekao je konobar Tomislav kod kultnog sastajališta Zemuničana - „kod murve“ u centru mjesta.

Načelnik Općine Zemunik Ivica Šarić istaknuo je kako je dolazak Vlade Kasala u zemunički nogometni klub velika stvar za Općinu.

- Poznato je tko je Vlado Kasalo, bivši reprezentativac. Već sada bi mu zaželio u njegovom radu puno uspjeha, a sve na dobrobit našeg nogometa i mjesta. Mi ćemo i dalje podržavati klub, dakako s ciljem daljnjeg boljitka i razvoja nogometa. Nadam se da ćemo se se vrlo brzo vratitit na staru slave. Svima skupa na čelu sa Vladom želim mnogo uspjeha, mi s naše strane ćemo ih u svemu podržati, rekao je Šarić.

Predsjednik NŠK Zemunika, Tomislav Ćurković - Bobo dodao je kako je klub time napravio veliki potez.

- Vlado će nas, siguran sam, dobro nogometno posložiti i uvjeren sam da ćemo s njim i nama svima skupa krenuti na nešto više, bolje. Ovom prigodom bih Vladi i njegovom stručnom stožeru poželio uspjeh, kojeg očekujem. Zemunik u svakom trenutku mora imati nešto što ga je ovih 100 godina vodilo, a to je prepoznatljiva igra i respekt drugih - naveo je Ćurković.

Zahvalivši se načelniku Općine i predsjedniku NŠK Zemunika na dobrodošlici, novi „kormilar“ Zemunika, Vlado Kasalo kazao je:

kako je u Zemunik došao na nagovor prijatelja, u prvom redu Damira, Morisa i Frane.

- Veselim se svemu onom što nas očekuje u predstojećoj sezoni u rujnu mjesecu, kao i na pripremama. Naš cilj je ne ostati u ovoj ligi, nego se izdignuti i u viši rang pa i više od toga. Uvjeren sam da to možemo ostvariti predanim radom. Prema onom što sam vidio, uvjeti za rad su dobri, mogu svima obećati rad, red i disciplinu, pridržavati se svih naših dogovora kako u igri tako i ophođenju naših igrača na terenu i van njega. Gradit ćemo nešto bolje novo, kazao je.

Natjecanje ovog kluba u Drugoj ŽNL Zadar počinje 21. rujna, a prozivka koju će obaviti Kasalo zakazana je za 16. kolovoza na igralištu Lužinama u Zemuniku gdje će se okupiti svi igrači.

image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Vlado Kasalo

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Vlado Kasalo

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image

Vlado Kasalo

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

 

30. lipanj 2024 12:52