StoryEditorOCM
SportDESETO SUDJELOVANJE

Veteranima Kožina treće mjesto na 33. Internacionalnom turniru Tatran u Prešovu

Piše Ivica Gjergja
4. prosinca 2023. - 19:46
33. MEĐUNARODNI VETERANSKI TURNIR INTERNATIONAL TATRAN – PREŠOV U SLOVAČKOJIvica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Nogometni veterani NK Kožino - Zadar osvojili su treće mjesto na 33. Internacionalanom turniru Tatran u Prešovu u Slovačkoj. uz njih, nastupili su još Tatran Prešov, NK Slavoj Trebišov i NK Slovan Sabinov. Kožinjani su na turniru predstavljali zadarski kraj, a ujedno i Hrvatsku.

Kožino-Zadar je bila rutinirana ekipa sastavljena uglavnom od igrača preko 50 godina, te mlađih snaga koje su na turniru bile uvijek spremne za najveće domete, pa stoga i ovaj uspjeh. Igralo se po bodovnom sistemu - svatko sa svakim.

Rezultati: Sabinov – Trebišov 2:1, Prešov – Sabinov 0:0. Kožino Zadar – Trebišov 1:2, Sabinov – Kožino Zadar 1:0. Prešov – Trebišov 2: 2, Sabinov – Kožino Zadar 2: 1, Prešov – Kožino 3:0, Trebišov – Zadar Kožino 3:5.

Redoslijed nakon završetka turnira: Sabinov 10 bodova, Prešov 8 bodova, Kožino - Zadar 6 bodova, 4. Trebišov 4 boda.

Za ekipu Kožino - Zadar igrali su: M. Baćko, J. Župarić, M. Begonja, A. Kujundžić, D. Mrkela, A. Kosić, D. Maljković, E. Tokić, M. Šimić, M. Kovačević, S. Marušić, M. Kapović, K. Pavlović, D. Terzić, D. Buterin, A. Gašpar, J. Vrsaljko, J. Sorić.

- Ovo nam je deseto sudjelovanje na ovom Internacionalnom i vrlo jakom malonogometnog turniru u organizaciji najstarijeg slovačkog nogometnog kluba International Tatran Prešov. Ove godine održan je 33. turnir za redom pod pokroviteljstvom grada Prešova. Za bolji rezultat na terenu možda je falilo malo svježine, no pobrali smo simpatije brojnog gledatelja na tribinama za prikazano na parketu. Mještane Kožina smo već navikli na dobre rezultate i brojne pokale sa raznih turnira, pa nam je to postala navika, pa kad se vratimo doma nema više ni organiziranih dočeka u Kožinu, kazao je tajnik DŠR Kožina, Edi Tokić.

Što dalje? U inozemstvu osvajate, a doma?

- Ma što vam reći, jednostavno se borimo koliko možemo. Naime, mi održavamo turnire doma i dobro smo posjećeni no imamo veliki problem jer je na našem igralištu u Kožinu umjesto meke podloge sikavac i trava. Da nam je kakva podloga to bi onda bilo to. Nama se turniri održavaju ljeti u rujnu, a tada su i turisti tu i oni se natječu sudjeluju na turniru. Da je to pravo pitanje potvrdit ću vam da su nam tri ekipe iz Slovačke već sada potvrdile dolazak na naš turnir. Također i druge ekipe s kojima održavamo prijateljske odnose, kao što su zajednica mađarskih Hrvata iz Pečuha, NK Savudrija, NK Zrinski Bošnjaci, NK Frankopan Galdovo. Vjerujem da ćemo ih sve moći napokon ugostiti na igralištu u Kožinu na mekanoj podlozi, umjesto ovoga što je sada. Jer bez mekane podloge na igralištu u Kožinu ubuduće se neće moći događati ni turnir za djecu ‘Naša dica‘ i ostala sportska događanja. Za rujan slijedeće godine do turnira vjerujem da će Grad Zadar postaviti meku podlogu, kazao je Tokić.

27. travanj 2024 05:36