StoryEditorOCM
SportKUP DALMACIJE U ZATONU

Veslači zadarskog Jadrana u utrci za prvo mjesto nadmašili splitskog Mornara!

Piše PSD
1. travnja 2018. - 19:53
Capture_veslanje.JPG

 

Makar su čelnici Veslačkog saveza Dalmacije i šibenske Krke Jure Gamulin i Dražen Crnogaća u petak bili stalno u telefonskom kontaktu zbog dvojbe hoće li bura uopće dopustiti subotnje veslanje, drugi je Kup Dalmacije, održan u Zatonu razgalio srca dalmatinskih veslačkih radnika. Ne samo zbog brojki, koje govore o 310 veslača iz 13 klubova, kojima su se pridružile i posade češkog Brna - piše Slobodna Dalmacija.

- Kapa dolje domaćinu „Krki“. Predsjedniku kluba Draženu Crnogaći i predsjedniku Regatnog odbora Željku Trzinu. Organizacija regata je bila, ne pretjerujem, fenomenalna, satnica besprijekorna. Vrijeme je bilo rizično, burno. Brzo se reagiralo i kod četiri prevrtanja čamaca u mlađim kategorijama. A brza je reakcija spasioca i liječnika bila i te kako važna, jer je temperatura mora u Zatonu bila tek nešto iznad 7 stupnjeva. Dalmatinski veslački radnici se tome dodatno raduju na početku sezone, u kojoj ćemo obilježiti i dvije značajne obljetnice. Četrdeset godina VK Jelsa i deset godina više Neretvanskog gusara – sa zadovoljstvom nam je raportirao Jure Gamulin, predsjednik VS Dalmacije.

Šibenčani su, dakako, sa zadovoljstvom primili pohvale predsjednika, te posegnuli za emotivnim sjećanjima.

- Danas smo se nehotice vratili u doba Mediteranskih igara, održanih u Zatonu prije 45 godina. Obnovili smo hangar, izradili novi ponton. Stvorili sve uvjete da se obnovi priča o zimskom veslačkom turizmu. Nazočnost čeških posada na regati, te dolazak veslača iz hercegovačke Rame na najbolji način nam sugeriraju kako smo na pravom putu – kazivao nam je Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.

Emocije, temeljene na zajedništvu dalmatinskih veslača, proradile su i sat poslije završetka regate. Predvođeni, predsjednikom Gamulinom Splićani, Šibenčani i ostali položili su vijenac i zapalili svijeću na grobu nedavno preminulog Ive Despota, veslačkog reprezentativca, suca i trenera.

- Hvala ti, dragi Ivo, za sve što si podario hrvatskom veslanju. Bio si dobri duh svoje Krke, ali i cijelog dalmatinskog veslanja. Posebno si se trudio na jačanju prijateljstva šibenskih i splitskih veslača. Od doba Mrduljaša i Celenta do danas – održao je kratki govor predsjednik Gamulin.

U takvoj atmosferi prijateljstva, sjećanja i solidarnosti rezultati su gotovo pali u drugi plan. Ipak, valja konstatirati da najviše razloga za zadovoljstvo imaju veslači zadarskog Jadrana, koji su u utrci za prvo mjesto u ukupnom poretku nadmašili splitskog Mornara. Baš kao što su gusarevci za malo pretekli „krkaše“, koji su sve zadovoljniji radom u mlađim kategorijama. Za dalmatinsko veslanje je i sjajan podatak da se u nekim disciplinama „vozilo“ u tri skupine.

Pobjednici Zatona

SENIORI:
skif – prva grupa: Niko Dunkić (Mornar), druga grupa: Luka Kovač(Mornar) dvojac na pariće: Mornar(Mahmutović, Perković)
dvojac „bez“: Jadran/Krka(Mikulić, Garma) četverac „bez“: Jadran(Mikulić, Tokić, Dragičević, Banović)
JUNIORI – A skif – prva grupa: Frane Gabre(Dupin, Tisno), druga grupa: Nino Perišić(Krka)
dvojac „bez“: Krka (Papak, Klarin) dvojac na pariće: Mornar(Mahmutović, Perković)
četverac „bez“: Jadran(Bezinović, Grancarić, Cimera, Vujević) JUNIORI B
skif – prva grupa: Krešo Franko(Marina, Kaštela), druga grupa: Luka Grbeša(Marina Kaštela) dvojac na pariće – prva grupa: Gusar(Pleić, Vrcan), druga grupa: Biokovo(Bajić, Matić)
četverac na pariće: Jadran(Medin, Bogatić, Pera, Gurlica) KADETI A
skif – prva grupa: Stipe Mandušić(Krka), druga grupa: Filip Matešić(Krka), treća grupa: Franko Ladan(Jelsa) dvojac na pariće – prva grupa: Jadran(Murtić, Miloš), druga grupa: Mornar(Radović, Elezović)
četverac s kormilarom: Marina Kaštela(Novaković, Nikolić, Katić, Maganjić, kormilar Bilić) KADETI B:
skif – prva grupa: Matej Zović(Marina Kaštela), druga grupa: Matej Krnić(Krka), treća grupa: Danijel Matejić(Mornar) dvojac na pariće – prva grupa: Jadran(Pavlović, Ferjančić), druga grupa: Jelsa(Huljić, Buratović)
SENIORKE: skif: Nataša Šustić(Neretvanski gusar)
JUNIORKE A skif: Andrea Palada (Mornar)
JUNIORKE B skif: Maura MrduljašGusar)
dvojac na pariće: Jadran(Pera, Antičević) KADETKINJE A
skif: Đana Srzić(Biokovo) dvojac na pariće: Jadran(Sladić, Žuvanić)
KADETKINJE B skif – prva grupa: Lucija Usmiani(Ošjak), druga grupa: Sara Slugan

Poredak Kup Dalmacije

1- Jadran (Zadar) 165 bodova, 2. Mornar 148, 3. Gusar 107, 4. Krka 100, 5. Marina Kaštela 57, 6. Ošjak (Vela Luka) 46, 7. Biokovo (Makarska) i Neptun (Dubrovnik) po 43, 9. Jelsa 41, 10. Neretvanski gusar 18, 11. Dupin (Tisno) 10, 12. Rama 7, te 13.Pag i Brno bez bodova

24. travanj 2024 02:21