StoryEditorOCM
SportADMIRAL BET ABA LIGA

Velika pobjeda Zadra u Ljubljani, briljirao Carter!

Piše Dražen Žura
5. prosinca 2021. - 14:29

LJUBLJANA - Dvorana „ Arena Stožice”. Gledatelja: 1000. Cedevita – Olimpija – Zadar 73:74 ( 20:32 , 19:15, 16:15, 18:12).

Suci: Saša Pukl ( Slovenija) , Milivoje Jovčić i Stefan Ćalić ( Srbija).

CEDEVITA – OLIMPIJA: Pullen(9) , Ferell(11) , Ejim(13) , Murić(5) , Auguste (14), Blažič(1) , Daneu , Hodžić(9) , Ščuka , Omić(8).

ZADAR: Carter (19), Marčinković (5), Paponja , Jordano(3) , Brala , Vuković(5) , Bursać , Junaković(14) , Buljan , Drežnjak(5) , Mavra(14), Thomspon(19).

Velika pobjeda Zadra u Stožicama! Istina, tek je to druga u AdmiralBet regionalnoj ABA ligi, ali je zato muški izborena protiv suparnika koji puca na naslov prvaka! Imali su „zmajčeki” kod vodstva Zadra 74:72 dva slobodna bacanja, međutim, Pullen je promašio jedno i prepustio 12.9 sekunda za napad suparniku. Nedvojbeno, ostati će nepoznanica zašto se nisu odlučili za prekršaj , nego je pokraj njih iscurilo vrijeme za početak zadarskog slavlja.

I sve se poklopilo s nedavnim umanjenjem rebalansa proračuna u kojem je klubu dodijeljen „crveni karton” , odnosno, putem je ispalo pola milijuna kuna manje. Nije li upravo to probudilo momčad koja je silno željela bodove? Sve je moguće! Odmah u startu valja kazati kako je zadarski „ motorin ” bio Carter, čovjek koji je na svojih devetnaest poena naslonio sedam asistencije, te je preuzeo odgovornost u trenucima u kojima je Cedevita – Olimpija zaprijetila preuzimanjem prednost. A prednost je nakon prve četvrtine bila plus dvanaest, a na otvaranju treće dionice čak i trinaest viška. Do tada Zadar je igrao baš onako kako se to od njih uvijek očekuje , jakom obranom i preciznim šutem, jer je i novopridošli centar Thompson uspio uvaliti jednu „tricu”. Kasnije su ga slijedili Mavra jednom , potom i Junaković s dvije , dovoljno da se rezultatski odmakne. Ali su Ljubljančani zaigrali nešto snažniju obranu, dok su mnogi u momčadi Zadra odlučili igrati jedan na pet. Uslijedila je kazna kroz seriju 9:0, onda su Carter, Marčinković i Mavra donijeli nešto više mira. Međutim, na drugoj strani proradio je Ferell, Auguste je također imao svoje dionice i tu im se suprotstavio baš Carter i spasio da domaćini ne odlete u prednost. Ostali su kratkih rukava, Mavra je svojom tricom donio nadu, koju je ubrzo poništio Ferell za 72:72. Gore je opisano zadnjih pola minute igre u kojima se slobodnim bacanjima Cartera došlo do plus dva, što je Cedevita – Olimpiju ostavilo „kratkom”.

19. travanj 2024 05:58