StoryEditorOCM
SportJURLINA U SELINAMA

Već se dva dana slavi srebro Hrvatske u futsalu, a i još će...

Piše Ivica GJERGJA
17. rujna 2019. - 14:09
jur

Iako su dva dana prošla od velike fešte i slavlja u Selinama, nakon povratka reprezentativca u futsalu Josipa Jurline doma osjeća se i sada oduševljenje i ponos na svog dečka, ne nedostaje ni dobre pijače i slasnog zalogaja u mjestu što su ga njegovi doma počastili.

Uvijek skroman i fin momak Josip ne žali za ničim nego je oduševljen onim što su napravili naši dečki iz futsal reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu . Naime, futsal reprezentacija do 19 godina ostvarila je fantastičan uspjeh na Europskom prvenstvu u Latviji osvojivši srebrnu odličje (izgubili finale od Španjolske 6:1) i vratili se doma s ponosom. Prepun je dojmova Josip, rekavši.

- U finalu smo se dobro držali prvih deset minuta, no iza toga su i našim greškama, ali i dobrom igrom Španjolci zasluženo slavili. Osobno sam sretan i ponosan na sve ono što smo postigli, pa kad se sjetim mi smo imali samo sedam dana priprema. Nitko se od nas nije nadao da ćemo postići ovakav uspjeh , no bili smo prava klapa odlično vođena. Rasli smo iz utakmice u utakmicu, a naše finale je bio susret sa Portugalom, već tada nakon susreta smo slavili na terenu. Nezaboravno i predivno je bilo, a doma ne mogu si opisati, kazao nam je još „mamurni“ od uspjeha Josip Jurlina.

 

Hrvatska futsal reprezentacija osvojila je drugo mjesto na premijernom izdanju Europskog U-19 prvenstva u Latviji nakon što je u finalu izgubila od Španjolske rezultatom 6:1. Za Hrvatsku je nastupio dečko iz Starigrada Josip Jurlina čiji je pogodak u polufinalu Hrvatsku i odveo u finale sa Španjolskom. “Bila je čvrsta utakmica, držali smo se dobro do 10.minute kad smo nesretno primili drugi gol. Odmah smo zatim dobili i treći,a četvrti su zabili nakon nepostojećeg 6. faula 40 sekundi do kraja poluvremena. To je dosta utjecalo na utakmicu jer nije isto ići na poluvrijeme sa 3:1 i 4:1…Ali nema opravdanja, Španjolci su bili bolji i svaka im čast, uložili su puno više truda i odricanja da bi bili tu gdje jesu, trenirali su i spremali se više od mjesec dana, dok smo mi imali 7 dana priprema, zato je ovo veliki rezultat za nas i siguran sam da ovo nitko nije očekivao. Ovo nam je svima poticaj za još veći rad i odricanje u budućnosti. Trebamo biti ponosni na sve što smo napravili” – istaknuo je Jurlina.

 

22. travanj 2024 19:23