StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

U „El clasicu“ – derbiju Zadarske županije sastaju se Primorac i HV Posedarje

Piše Ivica Gjergja
9. listopada 2020. - 13:04

U petak će se s početkom u 15 sati u Biogradu u 9. kolu ove lige u „El clasicu“ – derbiju Zadarske županije sastati Primorac i HV Posedarje. Obje momčadi do sada imaju po dvije pobjede, a tko će bolje proći na ovoj utakmici ostaje za vidjeti u 90 minuta igre. Po statusu je sigurno da je Primorac favorit, a i domaćin je, no nikad ne reci nikad, pa i to da ne može trijumfirati Vitez, jer lopta je okrugla.

Igrači Primorca su imali kolo odmora što je trener Mirko Labrović iskoristio za dobru pripremu i osvježenje momčadi. Što se pak tiče „Viteza“ oni su igrali sa Zagorom na svom terenu, mora se priznati i bez ponajboljeg igrača Smokrovića, poraženi su i sigurno da će tražiti svoj put do bodova u Biogradu. Što će napraviti vidjeti će se.

Biograđani će se držati uputa i epidemioloških mjera propisanih za nogometne utakmice i terene. Evo što su nam o derbiju rekli treneri Primorca, Mirko Labrović i HV Posedraja, Kristijan Tuta.

- Sve je učinjeno u onom nogometnom, ali i drugom organizacionom smislu da na derbiju sve protekne kako treba. Mi smo imali nekoliko treninga više jer smo bili slobodni u prošlom kolu, no ozlijedio nam se Roko Nakić tako da smo oslabljeni. Derbi je pun očekivanja s naše strane, vjerujem da ćemo našu dobru igru materijalizirati zgodicima i osvojiti sva tri boda. Osvojenim bodovima, a trebaju nam kao nasušnom kiša, ojačali bi bodovni saldo koji nije kako smo planirali. Cijenim našeg susjeda no pobjeda je naša i bodovi ostaju doma, kazao nam je trener Labrović.

S druge strane u ime „Viteza“ trener Kristijan Tuta kaže:

- Idemo na noge jednom po meni ponajboljem kolektivu u ovoj ligi. Oni trebaju biti negdje na vrhu među tri - četiri prve momčadi, izuzetno ih cijenim no nema predaje s naše strane. Pokušati, ne samo pokušati nego ćemo sve učiniti kako bi se nametnuli i kako bi osvojili bod(ove), idemo na pobjedu svugdje pa i u Biogradu. Oni su favoriti no nekad i oni padnu, pa neka to bude sada. Radili smo dobro na treninzima i pripremi, poznajemo se dobro, želim da sve na susretu protekne u najboljem redu u korektnoj i fer igri, kazao je Tuta.

***Susret Primorac – HV Posedarje igra se u Biogradu u 15 sati. Pravdu dijeli Jelena Pejković, uz pomoćnike Duju Sarića i Tomislava Kujundžića - Lujana. Četvrti sudac je Mario Jadrijević.

25. travanj 2024 21:52