StoryEditorOCM
Sport"NAŠA DICA" U KOŽINU

Turnir za dječake i djevojčice od tri do 13 godina - došli su u slavnim dresovima i svi pobijedili, a želja im je zajednička: dajte nam mekšu podlogu!

Piše I.G.
27. lipnja 2022. - 12:27

Završen je tradicionalni 19. Malonogometni turnir „Naša dica Kožino 2022“ na kojem su sudjelovali dječaci i djevojčice od tri do 13 godina iz mjesta te njihovi prijatelji iz Dikla, Petrčana i Nina. U glavnom dijelu turnira sudjelovale su četiri momčadi, pa se tako domaći sastav Kožina našao u društvu ekipa Real, Bayern, Chelsea. Oni još malo mlađi igrali su utakmicu na jedan gol.

-Prema prikazanom na terenu bilo je vidljivo da dječaci i djevojčice znaju i vole igrati nogomet i da s guštom dolaze na igralište. Odjeveni u dresove europskih nogometnih velikana pojedinci su pokazali zavidni nogometni talent, možda u budućnosti dostatno i za neki od klubova lige petice. Rezultat je na ovakvom turniru najmanje bitan te su svi dobili nagrade za sudjelovanje. Možemo samo spomenuti da je Kožino osvojilo prvo mjesto, dok je utakmica najmlađih završila bez pobjednika. Sve utakmice sudio je „internacionalac“ – nezaobilazni doajen suđenja Damir Dukić, a sve je pažljivo bilježio delegat Davor Krizman, priča nam tajnik DŠR Kožino Edi Tokić, koji je nastavio:

- Održali smo tradiciju već 19. godinu zaredom. Zahvalio bih Gradu Zadru i Športskoj zajednici što nas svake godine podržavaju i omogućuju da turnir traje i dalje. Žao nam je što ne možemo okupiti još više djece, premda smo bili stekli reputaciju kvalitetnog turnira na kojem su nastupale i renomirane momčadi iz cijele Hrvatske, pa i iz inozemstva. Ipak, zbog uvjeta s kojima raspolažemo na igralištu, na kojem je asfaltna podloga, trenutačno ne možemo biti na razini od prije nekoliko godina. Iduće godine je jubilarni 20. turnir pa se nadamo do tada poboljšati uvjete na igralištu, ne samo kako bi turnir bio uspješniji, nego i da kožinska djeca dobiju ono što njihovi prijatelji iz susjedstva već odavno imaju.

Jedan od ponajboljih igrača na turniru Marko Vrkić, koji je nastupio za momčad Chelsea, kratko je rekao:

- Gušt mi je igrati na ovom turniru, ne samo zato što se organizira na kraju školske godine, nego zato što volim igrati nogomet, i volim se družiti s prijateljima. Mi u Kožinu smo navikli igrati na asfaltu, ali mi je žao što djeca iz drugih okolnih mjesta, koji su navikli igrati na mekanim podlogama, ne žele više doći igrati na asfaltu na ovom lijepom turniru.

 

27. travanj 2024 22:17