StoryEditorOCM
SportEKIPA MJESECA

Trojica ‘zaboravljenih‘ hajdukovaca, dvojica Kaštelana, Gvardiol i Modrić u istoj momčadi: pogledajte tko je ‘upao‘...

Piše I. R.
3. listopada 2024. - 13:00

Rujan je za nama, a Sofascore je izabrala momčad mjeseca sačinjenu samo od hrvatskih igrača koji igraju diljem Europe. Zanimljiva je to družina. Od dobro znanih lica koja su izborila svoje mjesto poput Luke Modrića i Joška Gvardiola, pa sve do onih „zaboravljenih” kao što su Dino Skorup i Roko Jureškin.

Nama je za oko „zapelo” kako su među najbolje ocijenjenima čak petorica sadašnjih ili bivših hajdukovaca. Marko Livaja je zahvaljujući formi života ima prosječnu ocjenu od 7.83. Hajdukova desetka u ovoj je sezoni zabila već šest puta, uz pet asistencija. Od sadašnjih Bijelih među odabranima je Ivan Rakitić. Prekaljeni veznjak u Hajduku igra sjajno što mu je donijelo prosjek od 7.53.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Treći u nizu nekadašnjih hajdukovaca je spomenuti Jureškin, drugi Kaštelanin u ovoj momčadi nakon Livaje. Branič je član slovačkog Spartaka iz Trnave. Tri utakmice odigrao je za novu momčad, a u njima je Spartak primio samo jedan gol. Protiv Banske Bistrice bio je i najbolje ocijenjeni igrač susreta.

Hrvatski U21 reprezentativac samo za ‘Slobodnu‘: ‘Dobio sam šakom u glavu, pa sam trojicu napadača ganjao autom!’

Sjajan mjesec je i za Dinom Skorupom. Njega je put nakon Hajduka vodio svugdje. Igrao je još za Varaždin, Šibenik, Hrvatski dragovoljac i GOŠK Gabela, a sada je u Borcu iz Banja Luke gdje mu ide odlično.

image
Tom Dubravec/Cropix

Hajdučki puk sigurno nije zaboravio Marina Tomasova. Po dobrome je ostao upamćen na Poljudu, a godinama je već u kazahstanskoj Astani u koju je stigao 2017. Za svoje predstave u rujnu zaslužio je prosječnu ocjenu od 7.83 što je isto koliko ima i Livaja. Njih dvojica najbolje su ocijenjeni u ovom izboru. Posebno zanimljiva bila je utakmica Astane i Kyzylzhara sredinom rujna. Tomasovu su tada poništena čak dva pogotka, a na istoj utakmici njegovi su suigrači promašili dva kaznena udarca, no svejedno su na koncu pobijedili s 2:1.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Od ostalih Hrvata tu su vratar Dominik Kotarski (PAOK), Joško Gvardiol (Manchester City), Josip Šutalo (Ajax), Boško Šutalo (Standard Liege), Luka Modrić (Real Madrid) i Matija Frigan (Westerlo).

image
Željko Hajdinjak/Cropix
image
AFP
image
Ante Čizmić/Cropix
03. listopad 2024 14:43