StoryEditorOCM
SportBOKS: MLAĐI SENIORI

Svjetsko prvenstvo u Poljskoj; Knežević: "Svi su boksači spremni i jedva čekaju nastup!"

Piše Ivica GJERGJA
7. travnja 2021. - 20:10

Na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora koje će se održati od 10. do 24. travnja u Kielcu Poljska, izbornik Dražen Kuhar i njegov pomoćnik Neno Mitrović odabrali su boksače za nastup. Na prvenstvu će nastupiti ukupno 487 boksača Međunarodne boksačke asocijacije (AIBA) iz 66 država. Iz Europe nastupa 34, 15 iz Azije, 11 iz Amerike i 6 iz Afrike. Među boksačima iz Hrvatske nastupa i Zadranin Petar Krešimir Knežević te glavni trener reprezentacije Neno Mitrović. Također iz HBS-a ide još jedan Zadranin, Pere Knežević kao taem leader, evo što je prije puta kazao:

- Nema sumnje da će se događaj održati na najvišoj razini u skladu sa svim sigurnosnim mjerama. Većini naših sportaša treba prilika da nastupe na međunarodnoj razini kako bi isprobali svoje vještine. Mnoge trenutne boksačke zvijezde započele su put sa Svjetskog prvenstva za mlade, tako da ne možemo podcijeniti važnost toga za mladu generaciju boksača. Iako je Poljska ponovno uvela ograničenja COVID-19, zakon koji je donijela vlada dopušta izuzeća u karanteni za sportske događaje. To znači da se događaji mogu organizirati - bez sudjelovanja javnosti - a mogu se održavati i treninzi za sportaše. Oni koji ulaze trebaju pozivnicu za prvenstvo Poljske boksačke asocijacije, negativni COVID-19 test ne stariji od 72 sata i vizu za ulazak u Poljsku gdje je to potrebno. Turnir bi se trebao održati u sportskom kompleksu Hala Legionow, koji obično može primiti 3.000 navijača, iscrpno nas obavještava Knežević.

- Prema svemu mogu kazati da izbornik Dražen Kuhar i glavni trener naš Zadranin, Neno Mitrović, imaju čast da vode ovu, kako kažu uvaženi boksački stručnjaci, najperspektivniju boksačku reprezentaciju ikada do sada. U reprezentaciji su većinom boksači sa dosta međunarodnog iskustva koje je presudno na ovakvim natjecanjima. Osobno nikoga ne bismo isticali, ali najviše se očekuje od Petra Krešimira Kneževica, Antonija Grabića, Borne Lončarić i Josipa Ćorića koji bi uz malo sreće sa ždrijebom mogli daleko otići. Hrvatski boksački savez je omogućio sjajne uvjete za našu reprezentaciju u poznatom hotelskom resortu u gradu Kielce. Boksače vode sjajni treneri sa najvišim trenerskim certifikatima (Aiba 2 star coach Mitrovic i Kuhar). Kao Zadranin mogu kazati da sam presretan što na prvenstvu nastupaju nas najbolji boksač Petar Krešimir Knežević i trener Neno Mitrović. Oba su maksimalno pripremljena i opuštena kao i ostali dečki. Ne želimo opterećenje sa rezultatom, ali budite sigurni da ćemo svi skupa dati maksimum od sebe kako bi na što bolji način prezentirali nasu domovinu Hrvatsku i naš grad Zadar, Knežević će za kraj.

- Spreman sam, osjećam se odlično vjerujem da ću biti na razini kada krenu borbe. Moram pametno i mudro nastupiti u borbi, kazao nam je kratko boksač, Petar Krešimir Knežević.

- Znam da su dečki dobro na pripremama radili, spremni su, da će dati svoj maksimum, očekujem dobar rezultat, no ne zaboravimo da je ovo Svjetsko prvenstvo i da je sva kvaliteta na njemu, kazao je glavni trener Neno Mitrović.

Evo tko će braniti boje reprezentacije Hrvatske u Poljskoj na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora - U Cro ring će po kategorijama:

Do 60 kg Alen Ahmetović (BK Nokaut),

Do 64. kg Andi Idrizi (BK Nokaut),

Do 69. kg Petar Krešimir Knežević (BK SV. Donat),

Do 75.kg  Antonio Grabić (BK Leonardo),

Do 81 kg Denis Črepinko (BK Thor),

Do 91 kg Borna Lončarić (BK David),

Do + 91 kg Josip Ćorić (BK Joker Split).

19. travanj 2024 00:34