StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Stipe Kuliš: ‘Sve što smo zacrtali, uspjeli smo i odraditi na terenu i zasluženo došli do nova dva boda!‘

Piše Ivica Gjergja
6. ožujka 2021. - 13:17

Autobus iz Zaboka krenuo je sinoć kasno s igračima Sonik Puntamike koji su pjevajući slavili veliku pobjedu nad igračima Zaboka (73:86) u njihovoj dvorani. Osmijeh i zadovoljstvo bilo je vidljivo na svakom igraču i u stručnom stožeru, a predsjednik Mirko Jošić je iz ugodnog kuta svog ureda pratio sva događanja na parketu i dakako, bio je neizmjerno zadovoljan.

- Pa mi smo feniksi, dižemo se i igramo sjajno kad je najteže, a bilo nam je teško jer smo igrali bez tri naša iskusna i provjerena igrača Vladovića, Petania i Vručinića, a na klupi nije bilo ni prvog trenera Hrvoja Vlašića. Dakako da su svi oni bili opravdano odsutni. Dečki su zaslužili čestitke za ovaj vrijedan uspjeh i pobjedu, u dahu nam je kazao predsjednik Jošić.

Da, u pravu je Jošić, jer su se igrači "Punte" otišli na susret u Zabok boriti, no ne da su se borili nego su pokazali igru koja je svojstvena igračkoj košarkaškoj sviti Zadra, lepršava, borbena, puna vica i lijepih akcija, a koja donosi rezultat. Niti u jednom trenutku susreta nije se naziralo da bi mogli biti poraženi. Vodili su i po 21 koš razlike. Oni su ovom pobjedom na neki način "osvetili" Zadar, koji je u prošlom kolu u Zadru izgubio od Zaboka.

Vraćeno im je istom mjerom. Vođa momčadi Dino Palčić bio je po cijelom parketu, izvrsno je upravljao svojim "strojem" upošljavao, stvarao višak i u svakom trenutku susreta znao je što će s loptom. Nakon njegove dobo akcije padali bi koševi, Gospića, Cvitkovića, Jošića i drugih. No, ne ističemo samo igru Palčića, svi igrači u sastavu su zaslužili da im se čestita, jer su izvrsno odradili cijelu utakmicu. Mladi i potentni trener Stipe Kuiliš koji je mijenjao glavnog Vlašića sve je izvrsno postavio da se moglo očekivati ništa drugo nego - pobjeda. 

- Očekivali smo da ćemo za pozitivan rezultat morati naporno raditi svih 40 minuta, ali činjenica je da smo susret u našem smjeru uspjeli odvesti i puno ranije. Određenim taktičkim varijantama limitirali smo jake snage domaćina, a kada smo osjetili da nemaju odgovor na naše ideje samo smo nastavili voditi utakmicu u željenom smjeru. Čestitao bih svojim momcima na energiji i odličnoj igri. Zabok je uz Goricu i Cibonu jedina momčad koja nas je uspjela pobijediti u prethodna dva susreta i to nam je bio dodatni motiv. Sve što smo zacrtali, uspjeli smo i odraditi na terenu i zasluženo došli do nova dva boda, kazao je trener Sonik Puntamike, Stipe Kuliš.

Dino Palčić, košarkaš KK Sonik Puntamike istaknuo je kako su prvo poluvrijeme jako dobro odradili, ali da se nikako nisu uspjeli odvojiti na desetak razlike, da bi na kraju primili tricu u zadnjoj sekundi.

- Plus tri pred ulazak u svlačionice nije pretjerano dobro izgledalo, ali u nastavku smo se posložili. Ušli su neki šutovi koji nam u prvom dijelu nisu ulazili, razigrali smo se u trećoj četvrtini i na kraju uspjeli sačuvati prednost i doći do nova dva boda na neugodnom gostujućem parketu, kazao je Palčić.

Trener Zaboka Ivan Tomas čestitao je Soniku na zasluženoj pobjedi.

- Nadigrali su nas od prve sekunde. Razočarenje je tim veće jer smo u nedjelju dobili Zadra u gostima, da bismo odmah potom na domaćem parketu lagano izgubili od Puntamike. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Čitavu utakmicu smo igrali bez šuta, tek smo u zadnjoj četvrtini nešto učinili, kazao je.

Miše Diminić, košarkaš KK Zaboka priznao je kako su loše ušli u utakmicu.

- Nemam puno toga za reći, mogu samo čestitati Soniku koji je bio bolja momčad. Kaznili su naše propuste, dok mi to nismo uspjeli na drugoj strani - izjavio je.

29. rujan 2024 01:55