StoryEditorOCM
SportNOGOMETNA LIGA ŽENA

Splitova petica u mreži Donata: superiorne Splićanke iskoristile kvalitetu svojih igračica!

Piše Ivica Gjergja
5. prosinca 2021. - 17:36

DONAT – SPLIT 0:5 (0:1)

ZADAR – Igralište Stanovi. Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac). Pomoćnici: Kraljević i Mijić.

Strijelice: 0:1 Khimych (9), 0:2 Khimych (53), 0:3 Pranješ( 55), 9:4 Hadžć (63), 0:5 Hadžić (70).

Najbolja igračica: Tamila Khimych (Split).

DONAT: Adamović, Serdar, Šarić (od 67. Maruna), Čubić (od 54. Klapan), Balić, Đukić, Savčić, Goja, Barbir (od 54. Dubravica), Ivandić, Rožić (od 60. Marinović). Trener: Jure Vuleta.

SPLIT: Bukovac, Grebenar, Domazet, Prašnješ, Pezelj (os 62. Gegollsj), Kaziupa, Hadžić (od 72. Shafer-Hansen), Pedić (od 72. Kirilenko), Bukač, Khimych (od 72. Šabašov), Oneill (od 62. Dulčić). Trener: Božidar Miletić.

Očita je bila razlika u kvaliteti igre na strani ekipe iz Splita, koja je od samog početka susreta krenula napadački i stvorila nekoliko prigoda, no realizacije nije bilo sve do devete minute. Teren je bio izuzetno težak, kiša je padala i stvarala na nekim dijelovima lokve tako da se nije mogla kontrolirati lopta.

U devetoj minuti je sa desnog boka izvrsno prošla Pezelj da bi ubacila loptu u peterac gdje ju je dočekala Khimych, te glavom zabila za vodstvo. Bilo je nakon toga nekoliko prigoda na jednoj i drugoj strani, ali se nije mijenjao rezultat u prvom dijelu. U drugom dijelu superiorne Splićanke su iskoristile kvalitetu svojih igračica, te polučile još četiri zgoditka za konačnu visoku pobjedu od 5:0. Istakle su se kod gošća Khimych i Hadžić koje su bile dvostruke strijelice.

19. travanj 2024 02:37