StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNO NATJECANJE

Spektakl u Dragama: evo kako je prošao turnir u boksu, upotpunjen nastupima Jure Brkljače, Vitezova vranskih i Pakoških mažoretkinja!

Piše Ivica GJERGJA
5. rujna 2023. - 13:40

U organizaciji BK Ares iz Zadra i domaćina iz Draga i Pakoštana pred više od 1000 gledatelja u divnom ambijentu u Dragama po prvi put održan je boksački spektakl na otvorenom uz more u novoj marini uz 12 odličnih mečeva u svim dobnim kategorijama.  Ovaj spektakl upotpunili su živopisni Vranski vitezovi, atraktivne Pakoške mažoretkinje, čuvari narodne baštine iz KUD-a Sveti Ante, te za kraj koncert sjajnog Jure Brkljače. Kako nam rekoše iz organizatorskog dijela turnira, sljedeće godine vidjet će se još veći i bolji spektakl s još kvalitetnijim mečevima.

U izlučnim borbama njih 12, na kraju je bio najbolji pojedinac boksač – junior Ivan Nekić iz Aresa Zadar  koji je imao sjajnu izvedbu i pobjedu nad reprezentativcem Nikom Goretom iz splitskog Groma.

Najbolji tehničar je mlađi senior Lovre Ćoza iz zadarskog Bandoga koji je efektnim prekidom završio meč protiv Slovaka Manducha.

Za najborbeniji par izabran je žestoki meč u kojem je senior zadarskog Bandoga Petar Ražov pobijedio Slovaka Borisa Nedbala.

Podsjetimo da je pobjednički nastup u Dragama imao je i juniorski reprezentativac iz splitske Torcide Šime Čerina koji je jednoglasno pobijedio Šimu Vuletića iz riječkog Team Predatora. U borbenom ženskom meču Dolores Mirković iz Dubrovnika bila je bolja od Slovenke Lane Rašič.  Za kraj nezaboravne boksačke večeri u Dragama, splitski Grom Marijan Brnić u superteškoj kategoriji razornim je udarcima u prvoj rundi slomio Slovenca Januzaja.

Pobjede pred svojim navijačima izborili su i mladi boksači Aresa Zadar: Mihael Baričević, Andrejas Baričević i Luka Bukvić.

Među mnogim poznatim osobama iz javnog,  kulturnog, sportskog života  zamijećeni su i  dali potporu domaćinima uz prigodne riječi zahvale čelnici Hrvatskog boksačkog saveza, predsjednik Bono Bošnjak i dopredsjednik HBS-a, general Mladen Mikolčević, te načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

Pohvale svim boksačima i boksačicama iz hrvatskih klubova, Slovenije, Slovačke i BiH na borbenim, uzbudljivim mečevima koji su oduševili brojnu publiku. Čestitke organizatorima na fantastičnom sportskom događaju - Niki Marketinu i Boksačkom klubu Ares Zadar, Boksačkom savezu Zadarske županije, Hrvatskom boksačkom savezu i vrijednim domaćinima iz Draga i Pakoštana, a svi su turnir posvetili hrvatskim braniteljima i heroju Miri Barešiću koji je rođen u Dragama, a sada je njegova kćer Viktorija Barešić bila među glavnima u uspješnoj organizaciji.

- Što vam reći pun sam divnih dojmova, na neki način prvim boksačkim turnirom u Dragama je probijen led. Iako je sve bilo za pet znamo gdje smo griješili i što treba uraditi za novi spektakl koji nas očekuje sljedeće godine. Kao strukovnjak za boks mogu reći da su borbe bile izvrsne, a gledatelji njih 1000 bili su oduševljeni što nam je bio i cilj. Hvala svima vidimo se dogodine, kazao nam je trener BK Aresa, Niko Marketin.

SVI  REZULTATI NA TURNIRU U KATEGORIJAMA:

57 kg - ml.seniorke: Dolores Mirković (Dubrovnik) - Lana Rašić (Slovenija) 3: 0

46 kg - kadeti: Ante Bilos (BiH) - Ahmedin Bečiri (Slovenija) 0: 3 RSC R1

66 kg - kadeti: Mihael Baričević (Ares Zadar) - Toma Krmpotić (Team Predator Rijeka) 3: 0

70 kg - juniori: Val Prosenjak (Slovenija) - Andrejas Baričević (Ares Zadar). 0: 3

80 kg - juniori: Ivan Nekić (Ares Zadar) - Niko Goreta (Grom Split) 3: 0

80 kg - juniori: Tai Lampreht (Slovenija) - Simon Hrabina (Slovačka). 3: 0

+80 kg - juniori: Šime Vuletić (Team Predator Rijeka) - Šime Čerina (Torcida Split) 0: 3

67 kg - ml. seniori: Igor Šaberl (Slovenija) - Luka Bukvić ((Ares Zadar) 0: 3

71 kg - ml. seniori: Lovre Čoza (Bandog Zadar) - Patrik Manduch (Slovačka) 3: 0 RSCI R3

80 kg - seniori: Zdenko Bule (BiH) - Roko Bukvić (Ares Zadar). 3: 0

75 kg - seniori: Petar Ražov (Bandog Zadar) - Boris Nedbal (Slovačka) 3: 0

+92 kg - seniori: Djelon Januzaj (BiH) - Marijan Brnić (Grom Split) 0: 3 ABD R1.

image

Boksački turnir u Dragama

Ustupio BK Ares
image

Boksački turnir u Dragama

Ustupio BK Ares
image

Boksački turnir u Dragama

Ustupio BK Ares
image

Boksački turnir u Dragama

Ustupio BK Ares
image

Boksački turnir u Dragama

Ustupio BK Ares
image

Boksački turnir u Dragama

Ustupio BK Ares
16. lipanj 2024 02:40