StoryEditorOCM
SportFOTO: KOŠARKA

Sonik Puntamici bodovi u Čavlima! U svim segmentima igre bili su bolji od Škrljeva...

Piše I. Gjergja
19. rujna 2020. - 22:09

ADRIA OLI ŠKRLJEVO – SONIK PUNTAMIKA   62:93  (15:15, 15:26, 16:26, 16:26)

Čavle – Sportska dvorana. Gledatelja 150. Suci: Tomilsav Vovk, Goran Terletović, Krešimir Katić.

ADRIA OLI ŠKRLJEVO: Arslanagić 7, Gunjine 10, Barnjak 11, Roberson 6, Vrgoč 11, Jelenković 2, Vucić, Boban 10, Kolić, Kostić, Rajčić 5, Cvitković . Trener: Damir Rajković.

SONIK PUNTAMIKA: Runjić 21 , Cvitković  14 , Vručinić  7 , Jukić  21 , Petani 2,  Jošić  6, Vladović, Palčić 5, Rašić  12, Šarlija, Zelanto 5, Keserović . Trener: Hrvoje Vlašić.

Košarkaši Sonik Puntamike  doslovno su deklasirali domaćina Škrljevo pred 150 gledatelja, pobijedivši ih 93:62. U momčadi gosta nije bilo slabe točke. U uvodnom dijelu utakmice Zadrane je vukao Marin Vručinić koji je postigao sedam od devet poena svoje momčadi za vodstvo 6 : 9.

Agresivne obrane rezultirale su s puno pogrešaka i malo koševa nakon prve četvrtine, koja je bila izjednačena (15-15).  No, lude serije obilježile su drugu četvrtinu.

Preko Lovre Runjića i Tomislava Cvitkovića Puntamika se odvaja na 15:20. Uzvraćaju Jure Gunjina (4 poena) te  Antonio Boban i Ivan Vrgoč (tricama) za prednost Škrljeva 25-20.

Nakon zadarskog time-outa uslijedila je nova serija gostujućih zelenih (17:1) s Lovrom Runjićem, Sandrom Rašićem i Filipom Jošićem (dvije povezane trice) u glavnim ulogama i vodstvo Puntamike 26:39.

U ovom su naletu Puntamičani promašili nekoliko slobodnih bacanja i zicer pa je Mario Rajčić tricom u zadnjoj sekundi prvog poluvremena za 30:41 dao dodatni impuls Škrljevu prije nastavka susreta.

No, nakon povratka iz svlačionica sve je krenulo naopako za domaćine. Nakon serije trica u drugoj četvrtini u trećoj je Sonik krenuo sa spuštanjem lopte pod obruč. Tako je Tomislav Cvitković zahvaljujući nesportskoj Josipa Barnjaka u jednom napadu postigao četiri, a u sljedećem još tri (koš faul). Ovaj zadarski reful završio je Runjić krađom lopte i polaganjem za 31:52. Do kraja četvrtine Puntamičani su uspješno sačuvali tu prednost (46:67). U posljednjih 10 minuta igre Škrljevo je potpuno potonulo pa je u 35. minuti prednost Puntamičana bila nevjerojatnih +32 (53:85).                                                                                             

 Josip Jukić je odigrao fantastičnu utakmicu. Zabio je 21 poen i imao 13 skokova. Jednak broj poena postigao je i neumorni Lovre Runjić koji je ukrao 5 lopti i imao 4 skoka. Tomislav Cvitković uz 14 poena  6 skokova. Svestrani Sandro Rašić je postigao 12 poena uz 5 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte.                    

 Kod Škrljeva Ivan Vrgoč i Josip Barnjak su postigli po 11 poena, a Antonio Bobani  Jure Gunjina po 10. Gunjina je uz to imao i 11 skokova.  U 2. kolu Sonik Puntamika gostuje na Baldekinu kod Šibenke.

IZJAVE AKTERA: 

-Ovo nam je prva utakmica dobro smo otvorili ubili ih ritmom. Radili smo dobo i pripremili se svaka čast ekipi bili smo bolji i zasluženo pobijedili kazao je igrač Sonik - Puntamike, Josip Jukić.

-Jako zahtjevna utakmica za pripremu, imali smo mali broj prijateljskih utakmica tako da smo i sebi ali i protivniku bili nepoznanica koliko možemo i gdje smo. No imali smo temelj kojem težimo, u agresivnosti i  odličan posao u defanzivnom dijelu , a što nam je bila baza s čime smo slomili suparnika. Nakon vrlo dobre obrane smo otvarali u tranziciji kažnjavali ih direktno ili indirektno i takvom kontinuiranom igrom smo dobili ovaj susret. S prikazanim smo zadovoljni ,kazao je pomoćni trener Sonik Puntamike ,Stipe Kuliš.

- Čestitamo igračima Sonik Puntamike nadigrali su nas i nadskakali, zasluženo pobijedili, ušli smo u utakmicu kukavički, nije bilo borbenosti koju smo najavili, kazao je kratko igrač Škrljeva, Josip Barnjak.

-Što reći poslije ovakve utakmice. Nadigrali su nas ovo nije momčad koju sam ja trenirao niti je to momčad koja je odigrala susret sa Šibenikom. Bilo je nemoguće gledati, sve ono što smo se dogovorili nije se radilo, ovo je sramota za mene kao trenera ali i igrače. Ako misle ovako igrati  sa 40 posto šuta za dva poena i 15 posto šuta za tri poena te deset promašenih slobodnih bacanja i 20 izgubljenih lopti, sve govori kako su ušli u utakmicu. Prvenstveno je ovo moj poraz i moja greška, kazao je trener Škrljeva, Dražen Rajković

25. travanj 2024 23:39