StoryEditorOCM
SportMLADA NADA NOGOMETA

Sara Ivandić pozvana u reprezentaciju: “Od malih sam nogu znala što želim. Ova je igra moja strast, a za uspjeh sam zahvalna trenerima!"

Piše I.Gjergja
23. siječnja 2021. - 10:26

Kada se čovjeku u kratko vrijeme dogode lijepe stvari, i još k tome one koje je zaslužio, onda je svakako sretan, a tako je i naša Sara Ivandić, nogometašica prvoligaša ŽNK Donata iz Zadra.

Naime, Sara je u kratko vrijeme doživjela tri radosti: postala je prvotimka ŽNK Donata, pozvana u reprezentaciju ženske nogometne reprezentacije Hrvatske te je prije par dana proslavila rođendan. Sara, iako tek 17–godišnjakinja, svojim je igrama skrenula pozornost i zaslužila poziv u reprezentaciju. Probila je led i sigurno da će u ubuduće oblačiti najdraži dres. 

Vrijeme je da upoznate mladu nadu ženskog nogometa, Saru Ivandić.

To je djevojka, koja pohađa treći razred MIOC-a, odlična je učenica, i sve svoje obveze uspjeva posložiti na najbolji mogući način kako bi svaki dan mogla, kako i ona kaže, funkcionirati. Žonglirati između škole i svoje ljubavi - nogometa.

image
sara je proslavila rođendan i pozvana je u žensku nogometnu reprezentaciju
Žnk Donat

Kad si počela igrati nogomet? 

- Još mala djevojčica svidjela mi se igra s loptom te sam s dečkima na malonogometnom igralištu OŠ na Stanovima svakodnevno igrala... Nakon što sam se s obitelji preselila na Meladu i tamo sam našla ekipu, opet dečke, za igru na male branke. Negdje prije šest - sedam godina počela sam ozbiljno trenirati u Školi nogometa ŽNK Donata kod trenera Božidara Miletića. On me je uputio u sve tajne nogometne igre, a to i sada kada sam u reprezentaciji radi, ispravlja me i savjetuje što i kako da radim. Predana sam nogometu i školi, a Božidaru sam pored ostalih trenera s kojima sada radim jako puno zahvalna, onako u dahu kazuje nam Sara.

Nakon završetka srednje škole, slijedi li fakultet?

- O da, želim se educirati, a gdje, nisam još odlučila. Ipak imam još dvije godine srednje škole "odraditi". No sigurno je, kakva su mi sada razmišljanja, da će i obrazovanje pratiti moju strast: bit će to neki fakultet za sport, moguće je Kineziološki. Imam do tada vremena, a kako mi škola ide dobro šteta je to ne iskoristiti, završiti fakultet i biti svoj čovjek, nogometom se ne mogu baviti cijeli život -  istaknula je Sara.

Evo što nam je kazao njen prvi trener Božidar Miletić, trenutno pomoćnik izbornika i trener dvostrukog prvaka Hrvatske ŽNK Splita:

- Sara je sigurno je izraziti nogometni potencijal, budućnost hrvatskog ženskog nogometa, dakako ako bude trenirala, radila kako što to sada radi postignuti će puno u nogometu. Predana je i radna i ne vidim razlog da tako ne bude - zaključio je  Sarin trener, Miletić.

Kada to kaže Miletić sigurno je da to ima svoju težinu, a kada smo ovo prenijeli Sari, kazala je:

- Zahvalna sam mu na divnim riječima, sigurno je da ga neću iznevjeriti - iskrena je ova mlada djevojka koju zasigurno čeka svjetla budućnost. 

18. travanj 2024 12:21