StoryEditorOCM
SportSAGA JE ZAVRŠENA

Sad je i službeno: Igor Tudor više nije trener Hajduka, postignut je dogovor oko odštete s Juventusom

Piše Slaven Alfirević/PSD
21. kolovoza 2020. - 18:14

Igor Tudor je, dakle, otišao, dugo smo čekali, kuvertirali odlazak, najavili, na kraju se to i dogodilo, u petak u 18 sati je objavio i Hajduk, a trening su poveli Hari Vukas, Jurica Vučko i Toni Golem. U četvrtak navečer je postalo već izvjesno kako je „objava odlaska stvar formalnosti i trenutka”, čekalo se još do petka u 18 sati.

Mudri bi rekli kako je jasno da odlazi još od trenutka u noći s nedjelje na ponedjeljak kad je svoju želju, a nakon poziva Fabija Paraticija i Andree Pirla u Juventusov stožer (direktora i trenera) obznanio „bijelima”.

Obavijestio je Marija Stanića i Ivana Kepčiju. Igrače, koliko znamo, još nije bio službeno pozdravio.

Dakle, već u četvrtak navečer poslije još jednog treninga s „bijelima” što ga je odradio u pasivno-aktivnom stanju bili smo u iskušenju objaviti kako je dogovor postignut. Gotovo potpisan.

Ipak, pričekali smo petak i dočekali danas i službenu objavu.

Da ide sve u jednom smjeru potvrdila je i poruka petkom popodne:

- Dogovaraju se još najsitniji detalji – rečeno je.

Juventus plaća. Koliko? O tom potom.

Činjenica je da će ovaj tjedan ući u povijest Hajduka, koliko je to trajalo da se Hajduk i Tudor i Juventus dogovore oko uvjeta odlaska?! Neobično. Ne sjećamo se slične situacije i da je toliko potrajala.

U Torinu, ako ćemo pogledati preko suparničkog plota, uopće nisu dvojili da će se 24. kolovoza Tudor prezentirati u Juventusu na prvom treningu ususret novoj sezoni i da će biti uz Andreu Pirla i Roberta Baronija i ostale članove stožera „bijelo-crnih”.

A to što dugo, dugo nije bilo obznane, „to će Federico Cherubini već nekako riješiti” umirile su nas kolege iz torinskog Tuttosporta s kojima ovih dana razmjenjujemo informacije o selidbi Hajdukova prvog trenera na funkciju Pirlova pomoćnika u Juventus.

Drže da je normalno da Juventus plati i da bude elegantan. Ovih dana je naime Ronald Koeman prelazio s pozicije izbornika reprezentacije Nizozemske za trenera Barcelone, „oranje” je zamijenio za jedini klub koji mu je bio u aneksu ugovora, ako me oni traže, onda me pustite. Uz dodatak odštete od pet milijuna eura. KNVB nije imao kud kamo. Koeman odlazi, ranjena Barcelona je bez pogovora platila odštetu i eno Koemana - što je Nikolu Vlašića svojedobno primio u Everton - u Barceloni.

Uglavnom, eto bijelog dima. Tudor ide u Juventsu. Hari Vukas nastavlja, kao odraz kontinuiteta. I Jurica Vučko i Toni Golem. Golem je ovo događaj...

16. travanj 2024 16:54