StoryEditorOCM
SportSTOLNI TENIS

Prvi reket HEP Superlige Tomislav Zubčić: "Zadovoljan sam. Iz Zagreba sam se vratio u Pridragu, radim u Zadru i igram u dobrom klubu!"

Piše I. Gjergja
15. lipnja 2021. - 21:12

Čovjek koji je u prvenstvu nosio igru STK Donat i koji je svakako prvi reket tog kluba, Tomislav Zubčić, na natjecanju u HEP Superligi, najjačoj u Hrvatskoj, osvojio je epitet najboljeg igrača.

Zubčić je odigrao 36 susreta od čega je ima 29 pobjeda, sedam poraza, učinak od 85 posto.

STK Donat je upravo zahvaljujući Tomislavu i njegovim suigračima Antoniu Gojaku i Anti Ražovu, uspio uhvatiti šesto mjesto na kraju sezone osvojivši 33 boda, što je odličan rezultat. Tomislavu smo čestitali na uspjehu i činjenici da je po svim pokazateljima prvi reket lige.

- Dugo sam u stolnom tenisu, sve sam prošao, no ovo što smo ove godine mi kao klub napravili, pravi je podvig. Iako smo u početku natjecanja upali u nekakav crni negativan niz, nismo dugo ostali u njemu, nego smo iz susreta u susret rasli - kaže Zubčić i dodaje: 

- Naš trener Davor Karlović nam je znao dozirati pripreme pored svega što se događalo tijekom pandemije koronavirusa. Slijedili smo njegove ideje i misli i pretvarali ih u pozitivu na susretima, tako da smo po meni ostvarili dobar uspjeh u ligi. Mi smo kao kolektiv jedna homogena sredina u kojoj se zna tko što radi. Osobno sam kao iskusni igrač svu potporu pružao svojim suigračima Goji i Ražovu kojima sam uvijek i u svemu bio na raspolaganju, a oni su znali to maksimalno iskoristiti uostalom vidi se po ostvarenom.

image
TOMISLAV ZUBČIĆ

Kako ocjenjujete rad u klub i mlade snage?

- Malo ste me zatekli, no vjerujte involviran sam u stanje u klubu. Radi se dobro, mladog naraštaja ima što znači da Zadar nije samo grad košarke nego i stolnog tenisa.

Veliki je potencijal u klubu samo ih treba pravilno dozirati, a treneri kao Denis i drugi znaju to raditi i u Školi stolnog tenisa. Za budućnost stolnog tenisa ne treba brinuti, mi ćemo stariji gurati dok budemo mogli, a onda u igru uvlačiti mlađe na kojima će ostati igra našeg kluba.

U potpunosti sam zadovoljan u klubu, u prvom redu što sam se iz Zagreba vratio u Pridragu gdje moji imaju kuću. Radim u Zadru, igram u dobrom klubu, ništa mi ne fali i stoga se mogu usredotočiti na igru. Mislim da se zadovoljstvo dosta odražava na rezultat, a on je evidentan. Dokle još ? Pa dok mi bude stolni tenis pružao zadovoljstvo i ne bude pravio probleme bit ću u njemu. A i nakon toga namjera mi je ostati u stolnom tenisu i učiti mlade, kazao nam je Tomislav.

24. lipanj 2024 05:28