StoryEditorOCM
SportFINALE KUPA SENIORA

Primorcu županijska titula, Polača je imala lijepih akcija, ali prilike nisu iskoristili, ostalo je na kraju 1:0

Piše Ivica GJERGJA
22. kolovoza 2020. - 22:21

PRIMORAC – POLAČA   (1:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Sudac: Mateo Erceg Pomoćnici:  Sinovčić i  Nimac.

Strijelci: 1:0 Zelić (9).

PRIMORAC: Stojanov, Colić, Birkić (od 85.De  Angelis), Galešić (od 46. Jerbić), Nakić (od 66. Prpić), Lazarevski, Čolić, Brkić (od 81.Ješe), Šarin (od 66.Bartulović), Zelić, Pranić. Trener: Mirko Labrović.

POLAČA: Tokić, Bobanović (od 35.Š. Prtenjača), Jurjević (od 54. Vidaković), J. Prtenjača, Mršić, D. Čačić, L. Prtenjača (od 54.Bašić), Perković, S. Čačić, Kralj, I. Prtenjača (od 73. Čirjak). Trener: Elvis Katuša.

Već zarana Primorac dolazi u vodstvo preko Zelića, jednu dubinsku loptu je pred šesnaestercem uhvatio i krenuo s njom te matirao odličnog Luku Tokića, vratara Polače, minuta je 9.

Sve je bilo u nogama Primorca i umjesto da nastave u tom ritmu, oni su dozvolili protivničkim igračima da se razmašu, zagospodare terenom, stvore neke prigode, no prvi dio susreta završen je samo jednim zgoditkom u korist Primorca.

U drugom dijelu bilo je očevidno da Primorac ne igra svoju igru, nekako kao da je izvan susreta, a kada se promaše, odnosno kada vratar Polače obrani, 3-4 čiste prilike, tada uđeš u apatiju što se i dogodilo.

Iskoristila je Polača to na najbolji način, imala lijepih akcija, ali prilike nisu iskoristili. Ostalo je na kraju 1:0 i kup je otišao Primorcu.

Kapetanu Primorca predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Reno Sinovčić i dopredsjednik Vito Prtenjača predali su pehar pobjednika.

- Nismo bili pravi, bili smo anemični u napadu. Dali smo Polači prilike, no ni oni nisu uspjeli iskoristiti naše poklone. Igrali su 120 posto od svojih mogućnosti. Na kraju zasluženo smo osvojili kup, kazao nam je pomoćni trener Radenko Šimunov.

- Čestitam mojim igračima na borbenosti i onome što su pokazali, a Primorcu na osvojenom kupu. Želim im uspjeh u daljem natjecanju u kupu. Mi smo odigrali u tri dana dvije utakmice što je za nas bilo teško, da smo ranije "ušli u susret" ne znam kako bi završilo jer smo stvorili nekoliko prigoda, kazao nam je trener Polače Elvis Katuša.

20. travanj 2024 14:28