StoryEditorOCM
SportKOMENTAR 3. KOLA

Nogometna renesansa Zadarske županije: Primorac drži prvo mjesto Treće lige jug, HV Posedarje je drugo, a Zadar četvrti!

Piše Ivica Gjergja
9. listopada 2023. - 12:06

Kad se pogleda ljestvica Treće lige odmah u oči upada činjenica da su predstavnici Zadarske županije na vrhu: primat drži Primorac sa 17, HV Posedarje je drugi sa 16 bodova, koliko ima i četvrti Zadar. Pa krenimo redom...

Primorac se zasluženo popeo na vrh ljestvice, igrači trenera Dragana Blatnjaka u posljednjih sedam od osam odigranih susreta ne znaju za poraz.

image

TREĆA NL - JUG 8. KOLO

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Sraz sa Omišom i pobjeda 2:0 bio je šlag na torti koja ih je ustoličila, a dokad će tamo ostati vidjet ćemo, no prema svemu pokazanom, nalaze se na praovm mjestu. Primorčeva igra je prepoznatljiva, napadačka sa čvrstom i raznovrsnom obranom koja ulijeva samopouzdanje. Kada u redovima imaš Roka Nakića, ‘plemenitaša‘ nogometnog znanja, koji je očito kao stožerni igrač nogometno sazrio te igra u životnoj formi, tada su pobjede pravilo, a ne izuzetak.

Pored njega sigurno vrijedi spomenuti kapetana Stefana Lazarevskog koji proživljava drugu mladost, već nekoliko utakmica je najbolji, pa stasiti Luka Vodopija koji se zna kao napadač nositi s obranom protivnika, a obrana na čelu sa Vicom Birkićem i Dinom Kulašem daje poseban štih neprobojnosti, kao i vratar Mate Stojanov. I ostali igrači participiraju u ovom dobrom i visokom društvu s - prvog mjesta.

image

TREĆA NL - JUG 8. KOLO

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Primorac je također s razlogom na vrhu. Dovoljno je pogledati sastav ekipe koju odlilčno koristi trener Dragan Blatnjak. Njegov nos za napadačku igru, koju je kao igrač i sam preferirao, prenio je na momčad, što se vidi od prve do zadnje sekunde. 

- S ovim dečkima je milina raditi, trenirati i voditi ih - rekao je sa smješkom i prvim mjestom na ljestvici.

HV Posedarje je rezultatski ‘kiksalo‘ (1:1) u ovom kolu, jer su svi ljubitelji nogometa očekivali njihovu pobjedu nad GOŠK Dubrovnik 1919 kako bi zadržali prijestolje, na kojem su bili gotovo do završetka utakmice. Imali su vodstvo, zgoditak im je donio zarana Josip Jurjević, no nisu ga zadržali i nakon što su gosti ostali s igračem manje. 

image

TREĆA NL - JUG 8. KOLO

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Naime, GOŠK Dubrovnik 1919 je poravnao rezultat nakon nesmotrenosti obrane u sam smiraj susreta (86. minuta). Ovo je velika opomena Vitezu da se utakmice igraju dok sudac ne odsvira kraj. Trener Marko Pinčić iz ovoga će se znati izvući dobre i loše strane svoje ekipe i odmah poraditi na tome da se isprave. 

Od samog početka Zadar je u srazu sa Zmajem u Makarskoj kontrolirao susret, odradio je sve dobro i držao suparnika dalje od svog gola, a kada je Danyla Serbinov u 45. minuti postigao zgoditak za vodstvo, kojeg je u smiraj susreta potvrdio mladi Bruno Grgić, pobjeda je bila osigurana, a vrh ljestvice zagarantiran. Zadar je tako na najbolji način isprao gorki okus poraza u prošlom kolu sa tri nova boda na svom kontu. 

image

TREĆA NL - JUG 8. KOLO

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

- Teško gostovanje na teškom terenu. Moja ekipa je odradila na najbolji mogući način i ovo je više nego zaslužena pobjeda, a mogli smo utakmicu završiti i ranije. Čestitam Zmaju na fer i korektnoj utakmici. Malo smo se iskupili za domaći poraz. Okrećemo se idućoj utakmici i pripremama za GOŠK Dubrovnik 1919. - rekao je nakon susreta trener Zadra Marin Oršulić.

28. travanj 2024 20:17