StoryEditorOCM
SportOGLASIO SE KLUB

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Rok Stipčević podnio ostavke na sve dužnosti! Što to znači za - Luku Božića?

Piše Dražen Žura
28. lipnja 2024. - 14:50

Košarkaški klub Zadar, uputio je priopćenje u kojem se navode promjene u Nadzornog odboru, kojeg prenosimo u cijelosti...

„Dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar Rok Stipčević podnio je ostavku na dužnost predsjednika i člana NO iz privatnih razloga.

Gospodin Stipčević preuzeo je dužnost predsjednika Nadzornog odbora krajem prošle godine te je dao veliki doprinos u stabilnosti kluba i osvajanju naslova prvaka. Uprava kluba nastavlja s aktivnostima oko pripreme za novu sezonu te će se svi procesi odvijati neometano do izbora novog predsjednika. 

KK Zadar zahvaljuje gospodinu Stipčeviću na vođenju Nadzornog odbora te mu želi puno uspjeha. O daljnjim koracima Klub će pravovremeno izvijestiti javnost” ističe se na kraju.

Dotaknemo li se aktivnosti oko pripreme za novu sezonu, onda ponovno u prvi plan dolazi Luka Božić koji je prema našim izvorima doista potpisao ugovorom s Valencijom. Međutim, španjolski mediji špekuliraju s razmišljanjem Pedra Martineza koji pak u svojim vizijama nema dvostrukog MVP-a, AdmiralBET ABA liga i Favbet Premijer lige. I što sad?

Jedna od opcija je, tvrde dobro upućeni, da Valencija od ugovora koji, navodno, iznosi 350 tisuća eura, isplati Božiću kao odštetu. I tu se spominje 150 tisuća eura, dok bi KK Zadar sa svoje strane dometnuo ozbiljniji prilog, koliko točno ne zna se i zadržao igrača na kojem se gradila lanjska sezona.

Ali postoji i opcija da Valencija pronađe klub koji je spreman ponuditi više za Božićev izlazak iz ugovora, onda bi vjerojatno izvisio Zadar, jer u financijskoj situaciji u kojoj jesu, teško bi se mogli nositi s nekim klubom u Španjolskoj ili negdje drugo u Europi.

I zadnja opcija je da se temeljem spomenutog ugovora Božić pojavi na priprema s ciljem da mu iz ruke ne izmakne raniji dogovor. Uglavnom, Božić i Valencija, još nije gotova priča!

Nadalje, u Zadru ozbiljno računaju na Krešimira Radovčića koji je spreman čekati Cibonu do 1. srpnja i ukoliko se ne uspije dogovoriti s njima, put bi ga odveo prema Zadru.

Što će u konačnici biti, teško je pretpostaviti, jer u vrijeme prijelaznog roka, situacije se mijenjaju ne iz dana u dan, nego iz sata u sat.

Čista trgovina!

28. lipanj 2024 17:35