StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL - JUG

Posedarski Vitezovi Zmaju trebaju skresati krila, a Primorac ne dopustiti Neretvi da ih potopi

Piše Piše Iva Ivanac
25. rujna 2020. - 09:44

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG 6. KOLO

Trebaju oba kluba pokazati da su doma jači!

U HV Posedraju su protekli tjedan radili i trenirali dobro, naporno i predano, a sve kako bi se uigrali za nadolazeći susret sa Zmajem iz Makarske koji se igra u subotu. Nakon odlično odigranog susret s pretendentom za prvaka Jadranom, gdje su uzeli bod (odigrali 1:1), slijedi susret na domaćem terenu.

Pred svojim gledateljima treba odigrati dobo, ne zaboraviti da su u Zmaju odlično posložili momčad od gotovo 12 prinova koji su dovedeni prije početka sezone. Zmaju treba „skresati“ krila. U Vitezu su svjesni situacije, žele ojačati svoj bodovni saldo, odraditi najbolje što se može, a igrači obećavaju dati svoj maksimalan učinak na terenu svih 90 minuta.

- Nama ovaj predstojeći susret mnogo znači, trebamo sve učiniti da pobijedimo, tako ćemo oplemeniti i onaj bod iz Ploča, a time ojačati svoj bodovni saldo. Sve je na nama, istina, Zmaj je dobra momčad, znamo dosta o njihovom načinu igre. Neće biti nimalo lako, ali su moji dečki spremni i sposobni dati sve od sebe na terenu za nove bodove. Vjerujem u njih i igru koju ćemo prikazati, a očekujem i podršku naših navijača, kazao je trener HV Posedarja, Kristijan Tuta.

Izmiješali su u Primorcu „igračke karte“, sjeli, te se nekim igračima odlučili zahvaliti na suradnji. Otišli su trojica Ćolić, Jerbić i Prpić, no ništa se posebno, koliko smo vidjeli na treninzima, ne odgađa. Svi su orni, radni i marni izvršavaju sve što struka od njih traži. Treba se dobro spremiti, a ovaj tjedan je prošao u najboljem tonu u pripremi i treninzima za susret s Neretvom.

- Sve osim dobrog rezultata i naše pobjede nama ne 'igra'. Istina Neretva nije momčad za „napucavanje“ imaju svoju kvalitetu, no mi ne smijemo sebi dozvoliti pad u igri niti se opustiti treba igrati svih 90 minuta. Radili smo dobro i vjerujem da će se ti plodovi našeg rada vidjeti već danas, kazao nam je kratko igrač Primorca Stefan Lazarevski.

HV Posedarje je na ljestvici Treće HNL-Jug 12. s 5. bodova, dok je Primorac 13. s 4 boda.

Raspored utakmica županijskih predstavnika treće HNL-Jug:

*HV Posedarje – Zmaj (M) igraju u subotu 16 sati u Posedarju na igralištu „Gordan Demo“. Sudac: Emil Tomašević. Pomoćnici: Ante Pavlinović i Toni Ćolić. Delegat: Mladen Žižić-Gušić.

*Primorac – Neretva igraju u subotu 16 sati u Biogradu na igralištu Kazimir i Silvio. Sudac; Mateo Budić. Pomoćnici Ante Proso i Tomislav Kujunđić. Delegat: Petar Gabrilo.

 

19. travanj 2024 01:40