StoryEditorOCM
SportŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Plivačkom klubu Zadar čak 121 medalja: 49 zlatnih, 38 srebrne i 34 brončane

Piše Ivica Gjergja
3. travnja 2023. - 15:12

Na bazenu ŠC Višnjik u Zadru, održano je županijsko prvenstvo u plivanju za plivačice i plivače iz Zadarske županije. Domaćin natjecanja bio je Plivački klub Zadar, a natjecala su se još dva kluba iz županije: Plivački klub Jadera i Plivački klub Dupin – Biograd. Na natjecanju je ukupno nastupilo 322 plivača i plivačica, a od toga 180 malih i velikih članova našeg kubova.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima što nas izuzetno veseli. Mnogim plivačicama i plivačima mlađih dobnih skupina bilo je to prvo natjecanje pa premda u poznatom okruženju, u borbi za što boljim rezultatom, uzbuđenja nije nedostajalo. Svoj doprinos klupskom natjecanju, dali su i plivači natjecatelji koji su zauzeli sudačka mjesta i pomogli u organizaciji samog natjecanja, kazala nam je trenerica PK Zadra Maja Štrbac

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija, dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi. Svoje plivačko znanje pokazali su u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 2 5m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta, a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Ukupno 180 članova PK Zadar isplivalo je 121 odličja od čega 49 zlata, 38 srebra i 34 bronce. Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagradu najvrijednijem plivaču u 2022. godine. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje se plivači prve natjecateljske skupine jedanaest mjeseci (od početka zimske sezone u rujnu do kraja ljetne sezone u kolovozu), svaki mjesec ocjenjuju dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samoprocjenom. Najveći zbroj ocjena po mjesecima osvojila je juniorka Dina Volarević, član starije ekipe prve natjecateljske grupe, član reprezentacije daljinskog plivanja gdje bilježi sjajne nastupe i uspjehe.

Kod mlađe ekipe prve natjecateljske grupe, titulu “plivača godine”, odnijela je mlađa juniorka Rita Herceg. Najbolja je plivačica mlađih kategorija u Klubu, također član reprezentacije daljinskog plivanja i plivačke reprezentacije. Naše vrijedne cure, primjer su ustrajnosti i želje za pobjedom, ponos PK Zadar te su na natjecanju nagrađene vrijednim poklonom.

Na natjecanju je nagrađen i plivač Bruno Šarić koji je ostavio poseban sportski trag u PK Zadru, predstavljao je Klub na najvišoj državnoj razini te osvajao seniorske državne medalje.

Još jedno uspješno provedeno natjecanje, odlični rezultati, zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu naših plivačica i plivača, a do idućeg susreta im želimo puno dobrih treninga i rezultata.

01. lipanj 2024 04:56