StoryEditorOCM
SportSREBRNI ZADRANIN

Pitanje Danijelu Subašiću na predstavljanju u Splitu: hoće li na prijateljskoj utakmici Zadra i Hajduka braniti po poluvrijeme za svaku momčad?

Piše PSD
23. rujna 2021. - 11:56

Na predstavljanju na Poljudu povodom povratka u Hajduk nakon devet i pol godina bivšem vrataru reprezentacije Hrvatske Danijelu Subašiću (36) nije silazio osmijeh s lica.

Na pitanje kako se rodila ideja o povratku, tko ju je dao u svom stilu je rekao.

- Evo ovaj gospodin ovdje. A tko će je dat - rekao je Subašić i pokazao na sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

- Super je osjećaj. Ne znam je li bolji osjećaj kada sam prvi put dolazio ili sada. Kada dođeš negdje u nešto što voliš, cijeniš, poštuješ onda si ispunjen. Nakon dugo vremena sam se vratio. Osjećam se super – kazao je Subašić.

Iako je iza njega duga pauza nije mirovao.

- Trenirao sam stalno. Bilo je dosta negativnih stvari koje su se dogodile, uz koronu umro mi je stari. Bio sam zasićen, pa i od ružnog rastanka s Monacom. Onda se zasitiš svega i uzeo sam stanku. To mi je dobro došlo jer sam imao malo dijete. Kroz to sam bio ispunjen. Trenirao sam. Drago mi je da sam se vratio kući, u naš klub – rekao je Subašić.

No, nakon gotovo dvogodišnje pauze navijače zanima u kakvoj je formi. Na pitanje je li spreman stati između vratnica je kazao.

- Ako bude trebalo. Zato sam i došao, da budem uz Kalu, da mu budem potpora, kao i mladim momcima koji su tu. Davat ću maksimum na treningu, a kada dođe do toga da branim to je najmanji problem. Izać' ću na teren i branit. Treba odraditi posao prije, da budeš spreman kada dođe prilika – poručio je Subašić.

Iskustvom bi trebao pomagati mladima.

- Puno ti znači kada imaš lidere u svlačionici, kao što ih imaš sada, kao što sada imamo mješavinu mladih i starijih igrača. Svaki savjet dobro dođe kada si mlad. U Monacu sam igrao s jako mladim momcima Mbappeom, Lemarom, Bernardom Silvom, Bakayokom, Fabinhom... Kada netko želi slušati i napredovati u karijeri, životu, onda je sve lako – kazao je Subašić.

Ambicije rastu, sada pogotovo i vašim dolaskom?

- Ovdje u Splitu su uvijek ambicije bile velike. Nisam ovdje ja bitan, bitan je Hajduk. Hajduk je iznad svih nas. Hajduk uvijek cilja na najviše ciljeve. Zna se šta je prioritet kluba. Ja sam jedan mali kotačić koji će probati ući u to sve da idemo svi skupa prema onome što svi želimo.

Legendarni Tonči Gabrić je rekao da sada Hajduk ima najbolji vratarski tandem lige?

- On to mora reći, on nas je trenirao i stvorio. Hajduk je uvijek imao dobre vratare, ima ih i sad, imat će ih i u budućnosti.

Na direktno pitanje hoće li Hajduk biti prvak Subašić se nasmijao.

- E prijatelju, da ja to znam... Nisam čarobnjak. Mogu ti samo reći da će sutra bit petak.

Otkrio je da je bilo dosta poruka i poziva bivših suigrača, javio se kum Mario Maloča...

- Svi živi šalju poruke, svima je drago da sam se vratio. Pogotovo mojim prijateljima, strastvenim navijačima Hajduka. Lijepo se vratiti. Meni je posebno drago.

Hoćeš li na prijateljskoj utakmici Zadra i Hajduka braniti po poluvrijeme za svaku momčad?

- To je bila navlakuša. Nije problem, mogu igrati i kao napadač i kao golman – našalio se Subašić.

Poruka Torcidi?

- Ne treba njima poruka, oni su uvijek tu. Moramo svi biti kao jedno i ići prema ono želimo.

Je li dolazak Melnjaka i tebe, dvojice bivših reprezentativaca i poruka konkurenciji da Je Hajduk tu?

- Hajduk je tu i bez nas dvojice i bit će uvijek tu. Hajduk ima dobru momčad, tu treba stvoriti dobru klapu, da bude dobra atmosfera. Iz te pozitive će se nešto izroditi. Već sada se oko kluba i u Dalmaciji drugačije priča o Hajduku. Previše je bilo negative. Pomalo, trebat će vremena. Nije nogomet PlayStation pa ćemo reć' da ćemo osvojit titulu. Ne možeš ni na PlayStation nikoga sigurno dobit'. Treba raditi, poderati nešto na terenu.

Dosta se toga promijenilo na Poljudu od tvog odlaska?

- Puno toga se promijenilo, nabolje. Lijepo je doći. Napravljeno je po europskim standardima, svaka čast. Znam Kalu i neke momke...

Ali znaju zato oni tebe?

- Ako ne znaju neka pogledaju na internetu! - našalio se Subašić.

19. travanj 2024 06:00