StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U PENJANJU

Petar Baković treći!

Piše Ivica Gjergja
21. svibnja 2017. - 21:10
penjanje

U dvorani Fothia u Zagrebu održano je prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo i Planinarsko društvo Paklenica sa šest natjecatelja, te ostvarilo odličan rezultat.

Tako je Petar Baković nakon sat vremena i osam smjerova zauzeo 3. mjesto u kategoriji cicibana, Adi Švorinić je bila 9. kod mlađih kadeta, Luna Mikulec 17. u istoj skupini, Vid Morović 4. junior u državi, Lovre Petešić 5. među starijim juniorima, a unutar navedenog uzrasta 8. poziciju zaslužio je Dante Vidas.

- Neki su penjali jako, a neki pametno, ali sve u svemu s više nego solidnim postignućima. Treba naglasiti da je Pero osvojio prvu medalju ikada u disciplini "boulder" za naše društvo na nacionalnim natjecanjima, kazao je trener Ante Jerolimov.

Planinarska sekcija sportskog penjanja protekli tjedan je nastavila s novim projektom, penjači su izašli malo iz "zatvorenog prostora" i na jugoistočnom zidu velike dvorane na Baninana pokraj atletske staze napravili prvi penjački smjer, a planira se i još nekoliko idućih dana.

U sklopu svečanog otvorenja novouređenih terena SC Višnjik, zainteresirani članovi su imali priliku i testirati postavljeni smjer, a za malo naprednije penjače, priredila su se i pokazna "speed climb" nadmetanja.

27. travanj 2024 12:16