StoryEditorOCM
SportPH U KRATKOM TRAILU

Pavle Kruljac i Irena Smojver okitili se zlatom na Promini, svladana je staza Mali točak duga 39 kilometara s 2.120 metara akumulirane visine

Piše Branko Tabak
20. ožujka 2023. - 13:12

U subotu je u sklopu velikog trkačkog spektakla, devetog izdanja ProminaTraila, održano Prvenstvo Hrvatske u kratkom trailu.

Zahtjevnu organizaciju natjecanja realizirao je AK Alojzije Stepinac iz Zadra u suradnji s Planinarskim društvom Promina. Start i cilj utrke bio je u Drnišu.

Savladavala se staza Mali točak duga 39 kilometara s 2120 metara akumulirane visine koja je poslužila kako izvrsna priprema svima onima još nisu spremni za ultra trčanje, ali jesu za duži boravak na teškoj stazi i to planini s tisuću lica.

U konkurenciji 73 trkača i trkačice prvo mjesto je osvojio Pavle Kruljac iz Atletskog kluba Rika (Kastav) s vremenom 3:58:00. Nikola Špoljar iz Atletskog kluba Zabok je bio drugi (4:03:24), a Josip Toljan iz vodičkog AK Okit treći (4:09:51).

U ženskoj konkurenciji stazu je prva savladala Irena Smojver iz AK Sljeme (4:55:13), druga je bila Maja Urban iz AK Maksimir (4:56:45), a treća Vana Čargonja iz AK Rika (4:56:54).

U ekipnom natjecanju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji naslov pobjednika je pripao AK Sljeme. U muškoj konkurenciji AK Varaždin je bio drugi, a Okit iz Vodica treći. Kod djevojaka drugo mjesto je pripalo AK Plitvice.

Najboljim trkačima priznanja su uručili Ana Domazet, u ulozi tehničkog delegata Hrvatskog atletskog saveza, te Mladen Peša, predsjednik AK Alojzije Stepinac.

‘Ovo je bila podjednako izazovna utrka za sudionike i organizatore. Mislim da svi možemo biti ponosni na odrađeni posao. Čestitam svim sudionicima i Drnišanima na logističkoj podršci te bodrenju natjecatelja. Vidimo se sljedeće godine na jubilarnom desetom izdanju ProminaTraila‘, poručio je glavni operativac AK Alojzije Stepinac, kluba koji stoji iza organizacije Prvenstva Hrvatske u kratkom trailu, Slobodan Mijolović.

18. travanj 2024 02:45