StoryEditorOCM
SportSTIŽE DELEGACIJA IZ HNS-A

Organizira se međunarodni nogometni turnir U-18 u čast tragično stradalom nogometašu Zadra Hrvoju Ćustiću

Piše Ivica GJERGJA
28. travnja 2022. - 21:19

U Zadarskoj županiji će se organizirati Međunarodni nogometni turnir U-18 u čast tragično stradalom nogometašu Zadra, Hrvoju Ćustiću, vijest je to koju je iz HNS-a donio predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Darko Banić. Turnir će se organizirati pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, a što je i najavio Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, kada je na bio na godišnjici Hrvojeve smrti u Murvici. Evo to je sada potvrdio i Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije koji je zajedno s Leom Burčulom, potpredsjednikom županijskog saveza, Svetkom Ćustićem, ocem preminulog Hrvoja i Krševanom Santinijem, članom UO HNK Zadar, posjetio i dogovorio u HNS-u.

 - Zadovoljstvo mi je najaviti da će na Uskrsni ponedjeljak 2023. godine u Zadru, tj. Zadarskoj županiji biti organiziran međunarodni nogometni turnir za uzrast U-18 u čast i na spomen tragično preminulog nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića, kaže Banić. Radni sastanak u HNS-a! - Naše izaslanstvo bilo je u posjeti Hrvatskom nogometnom savezu na radnom sastanku i dobili smo potvrdu predsjednika HNS Marijana Kustića da će turnir biti pod visokim pokroviteljstvom Saveza. Prošlo je 14 godina od tragičnog događaja na Stanovima i napokon je došao trenutak da se taj dugoočekivani turnir održi. Dogovoreno je da prvi turnir bude organiziran sljedeće godine, na Uskrsni ponedjeljak, a na njemu bi sudjelovale momčadi iz Španjolske, Italije, Njemačke, Mađarske i drugih zemalja. Do sada su svi pričali o tome, a i smo prvi poduzeli konkretne poteze uz angažman obitelj Ćustić i turnir će biti organiziran po uzoru na Kvarnersku rivijeru ili turnir Vukovarskih branitelja. Turnir bi se održao na dvije ili tri lokacije u Zadarskoj županiji, a finalni turnir igrao bi se na Stanovima. Naš prijedlog bio je da se ide na četiri skupine po četiri ekipe, ali za prvi put išlo bi se na 12 momčadi u dvije skupine - kazao je Banić.

Banić je također najavio događanja za ovaj tjedan, kao i ona koja bi se dogodila tijekom svibnja.

- Sljedeći tjedan u Zadar stiže delegacija iz HNS-a i sastanak će biti u prostorijama NS Zadarske županije. Neven Šprajcer, koordinator za natjecanja u HNS-u i instruktori nogometnih saveza. Na tom sastanku će se donijeti konačna odluka o turniru i predložiti IO HNS-a pod čijim će se visokim pokroviteljstvom i održati, a ta sjednica HNS-a bit će održana u Zadru u svibnju. Iza toga NS ZŽ zajedno s HNK Zadrom organizirat će radnu skupinu koja će raditi na organizaciji ovog turnira. Također se zahvaljujemo obitelji Ćustić, posebno Svetku Ćustiću koji će biti uključen u organizaciju samog turnira. Uključit ćemo i Sveučilište u Zadru s čijom smo rektoricom Dijanom Vican potpisali ugovor, a očekujemo i ozbiljnu potporu Grada Zadra i Zadarske županije, kao i županijske Turističke zajednice - istaknuo je Darko Banić. 

10. lipanj 2024 05:03