StoryEditorOCM
SportŽNK DONAT

One su jedini zadarski nogometni prvoligaš i ide im dobro: blizu su plasmana u Ligu za prvaka, ali im to nije imperativ!

Piše Ivica Gjergja
11. prosinca 2020. - 09:13

Nakon dugo godina, jedini nogometni prvoligaš iz Zadra je ekipa ŽNK Donata koja svoju „zadaću“ izvršava vrlo dobro. Na ljestvici su po završetku polusezone peti, imaju četiri pobjede i šest poraza s 12 osvojenih bodova.

Zanimljivo se da su „donatovke” pobijedile i pokazale da su bolje sve one ekipe koje su na njihovoj razini, što je vrijednost koja im već sada na neki način osigurava ostanak u ligi. Dodatna vrijednost ove ekipe je u tome što su ovo mlade domaće igračice koje je njihov trener Jure Perković znao posložiti u jedan homogen i kompaktan sastav koji na terenu daje rezultat.

Istina, ima „ispada“ – gubljenja utakmica cura jer su mlade, no radom i treninzima, a kojega im ne fali, rješava se to u hodu. U Klubu su zadovoljni dosadašnjim učinkom i onim što su djevojke pokazale na terenu.

-Naš cilj je ostanak u ligi i na dobrom smo putu, jer smo naše konkurente pobijedili i gurnuli ih bliže dnu na ljestvici. No ukoliko nam se ukaže prigoda mogli bismo i do četvrtog mjesta koje vodi u Ligu za prvaka, ali odmah ću reći da se time ne zamaramo, na prvu će trener Jure Perković.

Njemu se pridružio i predsjednik Kluba Damir Kalapać poznato, nogometno i sudačko ime, koji je nogometni zanat dugo „pekao“ i, među ostalima, igrao u Zadru, Zagrebu, Mariboru...

-Idemo korak po korak. Prva je godina natjecanja, moramo stabilizirati Klub u svim sferama i onda s vlastitim kadrom krenuti u borbu za Ligu za prvaka. Svjesni smo da ne možemo trenutno dalje, no osobno kao i Uprava kluba, sam zadovoljan izdanjem na utakmicama naših cura. Želja mi je da tako nastave, reče kratko Kalapać.

Pitamo Perkovića, da nam kaže riječ dvije o igračkom kadru?

-Mi smo simbioza iskustva i mladosti. Imamo u ekipi nekoliko iskusnih cura, no mnogo ih je i koje su igrale i igraju od 16. do 18. godina. To nam govori o ogromnom nogometnom potencijalu kojeg imamo. Nećemo se zalijetati i zadavati im ono što ne mogu ostvariti nego ćemo sukcesivno graditi kao što i gradimo našu igru, a time i njih nogometno razvijati. Pa nama je devet igračica u ovoj životnoj dobi igralo u posljednjoj utakmici s prvakom Splitom. To je kvaliteta koja će doći u budućnosti do sazrijevanja i dati novu dimenziju našem klubu, kazao je Perković.

One su igrale u ŽNK Donatu u polusezoni: Nensi Adamović, Ana Serdar, Natali Šarić, Ksenija Medin, Ivan Čubić, Ana Ursić, Roberta Savčić, Helena Perić, Matea Žilić, Josipa Burčul, Sara Ivandić, Ana Petrović, Petra Barbir, Ina Fridrih, Paula Bačić, Antonia Gojka, Ivana Kolovrat, Stela Klešnik, Katarina Perišić, Lucija Kanjer, Petra Ružić, Hana Ružić, Matija Marinović, Anđela Barešić.

Treneri u ŽNK Donat: Jure Perković – vodi seniorke, Jurica Vuleta - kadetkinje, Luka Marinović - pionirke, Ana Patrović - tiće, Antona Goja - početnice.

20. travanj 2024 09:40