StoryEditorOCM
SportSRPSKI MEDIJI

Nije im dugo trebalo: ‘Novak je najbolji na svijetu, a Modrić nije najbolji na Balkanu‘

Piše Sport SD
20. lipnja 2023. - 09:23

Iza Luke Modrića još je jedan reprezentativni ciklus u kojemu je s kapetanskom trakom oko ruke vodio Hrvatsku prema novoj medalji. Porazom od Španjolske u finalu Lige nacija Vatrenima je pripala srebrna medalja. Treća je to medalja u svega pet godina, putovanja koje je počelo Svjetskim prvenstvom u Rusiji, pa zatim Katar prošle zime i sada Rotterdam - pišu Sportske novosti.

Luka je u sva tri podviga bio kapetan. Tako je još jednom došao u fokus medija diljem Balkana nakon čega su krenule usporedbe s Novakom Đokovićem. Hrvati su na društvenim mrežama, Luku prozivali najboljim svih vremena, međutim, nije dugo trebalo da dođe reakcija iz susjedstva.

Novinari Telegrafa propitkuju je li Modrić uopće najbolji balkanski nogometaš svih vremena, dok se za Đokovića zna da je najbolji na svijetu. Pogotovo nakon što je došao do rekordnog 23. Grand Slama pobjedom u Roland Garrosu ranije ovog mjeseca, Novak se odvojio od Rafaela Nadala (ima 22. GS), a kako je Španjolac najavio dugačku pauzu sve do iduće godine, moglo bi doći i do veće razlike. S druge strane, za Modrića pišu:

image
AFP

- U kategoriji s Draganom Stojkovićem ‘‘Piksijem‘‘, Dejanom Savićevićem, Draganom Džajićem, Safetom Sušićem, čak i Zvonimirom Bobanom i Davorom Šukerom, veliki će broj ljudi reći da Modrić ne može sam na vrhu - odlomak je iz teksta na Telegrafu.

- Modrić je s Realom uzeo gotovo sve naslove, za to mu treba skinuti kapu. A s Hrvatskom je bio drugi i treći na svijetu. Svaka mu čast. Španjolska Marca Modrića je prozvala "nogometnim Rogerom Federerom" i time nesvjesno potvrdila da ne može u "isti koš" s Đokovićem. Točnije, Luka nije takvo nogometno savršenstvo kao što je Đoković u tenisu. Đoković i Modrić ne mogu staviti u istu rečenicu. Osim kada hrvatski nogometaš ne čestita Novaku na još jednom nevjerojatnom uspjehu. - njihov je zaključak.

04. svibanj 2024 09:39