StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL JUG

Natjecanje Treće lige otvara derbi u Biogradu: Primorac – HV Posedraje, dok Zadar dočekuje Uraniu. Evo što su nam otkrili treneri i kapetani

Piše I.Gjergja
27. kolovoza 2021. - 13:05

Natjecanje u Trećoj HNL-Jug otvara se ovog vikenda i gle čuda već na startu veliki županijski, ali i ligaški derbi: Primorac i HV Posedarje i to u Biogradu.

Oba sastava su dobro odradili pripreme, posložili ekipe na najbolji mogući način. Primorac je ojačao svoj roster, ulazi u natjecanja sa dosta dobrih novih provjerenih igrača.

- Naši prijatelji iz Posedarja dolaze nama na noge na veliki trećeligaški derbi. Sve ćemo učiniti kako bi im ugodili u svemu, ali bodovi ostaju nama. Pripremni period je pokazao da smo pripremljeni dobro, ostaje nam da to odradimo i pokažemo na terenu u prvenstvenom natjecanju i da pobijedimo što bi nam dalo „vjetar u leđa“ za sljedeće utakmice. Pozvao bi naše navijače da nas na utakmici podrže - istaknuo je kapetan Primorca, Stefan Lazarevski.

Trener Primorca Krešimir Sunara rekao nam je:

- Prvo pa derbi. Spremni smo očekujem dobru utakmicu kao i velik broj gledatelja. Pozivan naše navijače da nas bodre i podrže, obećavam im da će biti naš pristup igri odličan svih igrača u susretu, priželjkujem da rezultat toga bude naša pobjeda, koju ćemo podjeliti sa navijačima i radovati se - naglasio je Sunara.

image
Klanac
I.g.

Iz HV Posedraja utakmicu sa Primorcem najavili su kapetan Luka Klanac i trener Josip Butić.

- Već na otvaranju prvenstva očekuje nas pravi derbi. Nismo zaboravili ne tako davno finale kupa, sto će nam biti dodatni motiv. Vjerujemo da Primorac ima odličnu momčad, ali mi ne znamo nego za pobjede. Iza nas su odlične pripreme, te sa nestrpljenjem čekamo utakmicu, koju ćemo odigrati. Vjerujem da ćemo odigrati dobro, rekao je Luka Klanac, kapetan HV Posedarje.

Na kapetanovo razmišljanje nadovezao se i trener „Viteza“, Butić koji je kazao:

- Respektiramo momčad Primorca koja je svoje redove pojačala iskusnim i provjerenim igračima što znači da imaju velike ambicije u prvenstvu. Mi bez obzira na poteškoće zbog kazni i ozljeda u sastavljanju momčadi u Biograd nećemo ići spuštanom zastavom i bez ambicija za ostvariti dobar rezultat. Naša ekipa ima širinu i nadam se da ćemo biti na tragu igre kao i na kraju prošle sezone - zaklučio je.

Rekoše nam iz kluba, onu njihovu poznatu uzrečicu:  "Biti zadnji ili prvi Viteže ti si nam u krvi!"

Prema onome što su odradili u 40. dana priprema HNK Zadar mogao bi „visoko letjeti“. Imaju dobar igrački kadar, dobro su na priprema igrali, a rezultat - pobjede će sigurno doći i u prvenstvu. Za prvi susret s Uraniom kapetan Jure Jerbić i trener Želimir Terkeš su kazali nekoliko rečenica.

image
Rebić
I.g.

- Dobro smo posloženi te imamo respektabilnu momčad. Kostur momčadi je od lani s nekoliko pojačanja. Urania nam je nepoznanica, bilo je kod njih odlazak i dolazak igrača, no mi smo favoriti na svom terenu i sve ćemo učiniti za pobjedu. Pozivam naše navijače da dođu na Stanove i s nama podjele radost pobjede - kazao je kapetan Jerbić.

A trener Želimir Terkeš naglasio je kako su pripreme odlično prošle,a ciljevi su visoki.

- Ojačali smo se u ovom prijelaznom roku po svim linijama i to je dobra podloga za dobar rezultat, no samo zajedničkim snagama, sinergijom igrača, stožera, uprave te navijača možemo ostvariti svoje ciljeve. Sigurno da na otvaranju s Uraniom tražim pobjedu.

Vjerujemo da će i navijači (oni koji su preboljeli Covid i cijepili se, ili odradili test prije ukakmice) doći podržati svoje momčadi! 

Raspored:

**Susret Primorac – HV Posedraje igra se u subotu u 17 sati na igralištu Kazimir i Silvio u Biogradu.

**Susret Zadar – Urania igra se u subotu na Stanovima u 17 sati u Zadru.

18. lipanj 2024 12:45