StoryEditorOCM
SportTROFEJ SK ZADAR

Nakon više desetljeća obnovljena streljana u Mocirama: Zadranke osvojile prva tri mjesta!

Piše Ivica Gjergja
15. srpnja 2024. - 09:06

Iako na natjecanje nisu stigle sve natjecatelji zbog stanja u prometu  (crveni metero alarm) na turniru Streljačkog kluba Zadar "Trofej SK Zadar“ nastupilo je 28 strijelaca u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležeći i 24 nastupa u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara.

Perica Rosandić iz SK Fortica Otočac slavio je u disciplinama MK pištolj i MK puška, a kod žena u disciplini puška sva tri mjesta pripala su Zadrankama: Matei Raguž, Klari Dokoza i Matei Radović.

Kod puške za muškarace ‘srebro’ i ‘bronca’ otišli su Zoranu Mariću (SK Vodice) i Zdravku Bogdaniću (SK Fortica), a kod pištolja Saši Santiniju i Vedranu Peruzi, obojici iz SK Zadar.

image

Pobjednice u ženskoj konkurenciji

Sk Zadar/Slobodna Dalmacija
image

Pobjednici u muškoj konkurenciji

Sk Zadar/Slobodna Dalmacija

Natjecanje je inače organizirano u Mocirama nakon višegodišnjeg nekorištenja otvorene 50-metarske streljane. 

Revitalizaciju streljane – s popravcima ograde i zemljanog nasipa pokrenula je javna ustanova Zadarski sport koja upravlja sportskim objektom ciljem da se streljana nakon nekoliko desetljeća vrati namjeni za koju je izgrađena.

Vraćanju streljaštva u Zadar pomaže i Grad Zadar ulaganjem u opremanje zračne streljane, a sve to omogućava popularizaciji streljaštva što je na turniru pokazao odličan odaziv strijelaca koji sada imaju uvjete za aktivno bavljenje ovim sportom. 

Turniri koji su bili organizirani proteklih godina, pokazali su veliku potrebu i interes strijelaca pa se često događalo da je dio strijelaca, zbog ograničenog kapaciteta streljane, ostao bez mogućnosti sudjelovanja. Ovo se odnosi na MK turnire koji su organizirani u streljenama na 25 metara i sa samo osam streljačkih mjesta.

- Na turniru smo u funkciji imali 20 streljačkih mjesta. Streljački klub Zadar u suradnji s JU Zadarski sport nastavit će djelovati na vraćanju streljane Mocire u punu funkciju kako to zaslužuju Zadar i strijelci iz grada i okruženja. Da podsjetimo, streljana u Mocirama izgrađena je početkom osamdesetih godina i tada je bila jedna od najmodernijih u bivšoj državi, a i danas ima potencijal da bude jedna od rijetkih u Hrvatskoj, kazao je trener streljaštva u SK Zadar, Robert Kralj.

Pobjednici MK puška

Muški:

1.PERICA ROSANDIĆ - SK FORTICA

2. ZORAN MARIĆ - SK VODICE

3. ZDRAVKO BOGDANIĆ - SK FORTICA

Žene:

1. MATEA RAGUŽ - SK ZADAR

2. KLARA DOKOZA - SK ZADAR

3. MATEA RADOVIĆ - SK ZADAR

Pobjednici MK pištolj

1. PERICA ROSANDIĆ - SK FORTICA

2. SAŠA SANTINI - SK ZADAR

3. VEDRAN PERUZA- SK ZADAR

27. rujan 2024 20:51