StoryEditorOCM
SportSLIJEDI JOŠ JEDNA

Nakojn pobjede - poraz: HNK Zadar u kvalifikacijskom susretu za ulazak u Treću HNL-Jug izgubio od ONK Metkovć

Piše Ivica Gjergja
24. lipnja 2021. - 13:25

U prvom kvalifikacijskom susretu za ulazak u Treću HNL-Jug, ONK Metkovć – HNK Zadar, rezultat je bio 1:4, dok su u uzvratu na Stanovima pobijedili gosti iz Metkovića i to 0:2. U finale i sraz sa GOŠK-om Kaštela odigrati će Zadar bez obzira na poraz, konačni omjer je 4:3 za Zadar.

Prva utakmica finala odigrati će se u Zadru na Stanovima u nedjelju (27. lipnja u 18 sati). Očekuje se da će i gledatelji moći nazočiti susretu.

Druga uzvratna utakmica kvalifikacija odigrana na Stanovima u svemu je bila „vruća“, počevši od velike temperature zraka (36 C) do poraza od 2:0, a dakako i loše igre. Imali su Zadrani dominaciju, redali su prigode, poglavito u prvom dijelu, no napadači očevidno nisu imali svoj dan. Gosti su igru držali dalje od svog gola, a velika opasnost je bila preko ponajboljeg pojedinca Dragana Brečića, te još jednog opasnog napadača Šutala, koji su bili stalna opasnost po gol vratara Zadra Pinčića.

image
HNK ZADAR
N.opačić

Jakov Pinčić je nekoliko puta izvrsno reagirao i obranio udarce gostiju pa i kada se igralo „jedan na jedan“ bio je uspješniji i zaslužio visoku ocjenu. Po tko zna koji put dok su Zadrani imali ozbiljan pristup igri tada su imali i dominaciju terenom. Na kraju treba reći da se vjeruje da će u sljedeću nedjelju biti sasvim druga - bolja igra i da će se dignuti efikasnost, a također da će u igri biti svi igrači jer jučer nije bilo nekolicine standardnih i da će se uz veliku borbenost i napor poraziti GOŠK Kaštela, što bi im bila dobra zaloga za uzvratni susret, te ostvarivanje cilja ulaska u Treću HNL-jug. Stoga Zadrani glavu gore i u nove pobjede! Nakon susreta još onako vruć, pomoćni trener Dragan Blatnjak HNK Zadar, kazao nam je:

- Sigurno je da okrećemo novu stranicu, a kada sve uzmem možda je ovo i dobro, pa upravo nam je to pokazatelj kako ne treba igrati i kako raditi posao za koji smo. Upozorenje je ovo što se dogodilo s Metkovićem, no poznajući dečke uvjeren sam da će u finalnom srazu s GOŠK Kaštelima sigurno je dati svoj maksimum, biti angažiraniji i bolji u igri i efikasnosti - kazao je Blatnjak.      

**Zadar će u nedjelju u prvoj utakmici finala ugostiti GOŠK Kaštela na svom igralištu Stanovi u 18 sati.

image
HNK ZADAR
N.opačić
25. travanj 2024 04:22